“Ο κατήφορος της Δημοτικής αρχής συνεχίζεται!”

185

Με αφορμή το ψήφισμα για καταδίκη της Χ.Α που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της Δημοτικής αρχής και την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την διαπαραταξιακή έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1) Η απόφαση να παραπεμφθεί το ψήφισμα στην διαπαραταξιακή ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
2) Ο ρόλος της διαπαραταξιακής ήταν να επεξεργαστεί το τελικό κείμενο.
3) Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» πρότεινε την προσθήκη της εξής παραγράφου:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας καθώς και κάθε έκνομη πράξη από όπου και αν προέρχεται και δηλώνουμε πως θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της. Σε πολιτικό επίπεδο θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή ενοχοποίησε και ποινικοποίησε με τις πρακτικές της τον Ελληνικό Εθνικισμό, καταφεύγοντας σε δράσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον υγιή Ελληνικό Πατριωτισμό. Η πολιτική της χρεωκοπία καταγράφεται πλέον στο σύνολο της κοινωνίας. Επιπλέον, καταδικάζουμε κάθε πολιτική δράση που έχει αναφορές σε ολοκληρωτικά, μη δημοκρατικά καθεστώτα όπως προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ανακήρυξε την 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Στο νομικό επίπεδο, δηλώνουμε ότι με το ψήφισμά μας δεν υποκαθιστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη ούτε προκαταλαμβάνουμε τις αποφάσεις της».
4) Η προσθήκη απορρίφθηκε και έτσι οδηγηθήκαμε στον να ψηφίσουμε ΛΕΥΚΟ.
Στην ουσία τώρα: Η στόχευση του συντάκτη του ψηφίσματος ήταν: α) Να επιτεθεί στον επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» και β) να κερδίσει εσωκομματικούς πόντους στην προσπάθειά του να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές, Το δεύτερο μας αφήνει αδιάφορους.
Η πρώτη στόχευση είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι ανέμενε. Δεκάδες συμπολίτες μας εκφράζουν την συμπαράστασή τους, με συγκινητικά μηνύματα, τόσο στο πρόσωπο του Κ. Βαϊούλη όσο και στην συνολική παρουσία της «Λαρισαίων Κοινόν». Η απόπειρά του να μας στοχοποιήσει έπεσε στο κενό. Δείχνει όμως την αγωνιώδη προσπάθεια του εμπνευστή της, να βρει οδό διαφυγής από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, μετά τα ερωτήματα που του έχουμε θέσει δημόσια και αφορούν σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και στην διαχείριση των χρημάτων των δημοτών. Μετέρχεται όλων των μεθόδων, και μετά την στοχοποίηση μέσω έμμισθου συνεργάτη του, επικεφαλής άλλης παράταξης, για την οποία αναγκάσθηκε, μετά την σύσσωμη κατακραυγή, να αναδιπλωθεί και να ζητήσει -έστω και προσχηματικά συγγνώμη- τώρα ολισθαίνει στον κατήφορό του προβαίνοντας σε μια ακόμη πιο αντιδημοκρατική και ανήθικη πράξη, με την προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης όχι μόνο του επικεφαλής μας αλλά και του συνόλου των δημοτών που μας ψήφισαν! Δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά καμία προσπάθεια ετεροπροσδιορισμού μας και δεν μας ακουμπούν τέτοιοι αφορισμοί, αλλά αντίθετα δυναμώνουν τη θέληση μας και ενισχύουν τη βεβαιότητά μας ότι ο έλεγχος και η αντιπολιτευτική τακτική που ασκούμε είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» αποκηρύσσει κάθε αντιδημοκρατική και πολιτικά βίαιη συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται, γεγονός που η παράταξη της δημοτικής αρχής -δέσμια των ιδεολογικών της αγκυλώσεων και των πολιτικών της καταβολών- το κάνει μόνο επιλεκτικά.
Συγκεκριμένα: όταν γίναμε στόχος βίας δύο φορές, μία με τον βανδαλισμό του εκλογικού μας κέντρου και δεύτερη με την αντιδημοκρατική κατάληψη δημοτικού χώρου και την παρεμπόδιση εκδήλωσής μας, από «γκρουπούσκουλα» που αντιτίθενται σε κάθε διαφορετική άποψη, όχι μόνο δεν είχαν την αυτονόητη πολιτική γενναιότητα και ευαισθησία να τα καταδικάσουν, αλλά στην εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» επέδειξαν προκλητική ανοχή στην παράνομη πράξη των γνωστών ακραίων αντικοινωνικών ομάδων, υποκύπτοντας στον εκβιασμό τους.
Τέλος, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καταθέσουμε ψήφισμα για την μετονομασία πλατείας του Δήμου Λαρισαίων σε πλατεία Κωνσταντίνου Κατσίφα για να τιμήσουμε τον εν ψυχρώ δολοφονηθέντα Έλληνα που τόλμησε να αντισταθεί στον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου. Εκεί θα διαπιστώσουμε εμείς αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας αν η «ευαισθησία» τους είναι ή όχι επιλεκτική και προσχηματική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here