Ο Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης – ΒΙΝΤΕΟ

164

Ο Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βόλου και Λεωφόρου Καραμανλή (πρώην Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης) και εγκαινιάστηκε στις 20 Μαΐου 1984. Είναι ένας Σταυροειδής Ναός με τρούλο και εξωτερικό βυζαντινό
περιστύλιο. Το 2010 ξεκίνησαν, από τον εφημέριο του Ι.Ναού π.Νικηφόρο Κοντογιάννη, οι εργασίες ανακαίνισής του, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2018 βελτιώνοντας το ναό κτηριακά, αισθητικά και ηχητικά.
Στο εσωτερικό του ναού έχει διαμορφωθεί πλέον ο “Γυναικωνίτης” με τη δημιουργία καθισμάτων σε εξέδρες, ο πρόναος καθώς και το αρχονταρίκι “Κιβωτός”, αίθουσα για τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας, βιβλιοθήκη και βοηθητικοί χώροι για το ενοριακό παντοπωλείο, τα συσσίτια και τα μαθήματα φιλαρμονικής και χορωδίας.
Εξωτερικά διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος με την πλακόστρωσή του, το χτίσιμο πεζουλιών, τη δενδροφύτευση και τη δημιουργία της φιάλης αγιασμού «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ στη μετόπη του κεντρικού περιστυλίου δεσπόζει ένα ψηφιδωτό έργο θαυμαστής τέχνης. Η ανακατασκευή της νοτιοδυτικής εξωτερικής πλευράς είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο «Ηλεκτρονικών Στασιδιών» αφιερωμένα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό το ένα και στην Αγία Φιλοθέη και στον Άγ. Διονύσιο τον Ελεήμονα το άλλο, από τα οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες του Ι.Ναού, να ψυχαγωγείται, να μελετά και να εισέρχεται και στην Ιστοσελίδα του Ι.Ναού www.galilea.gr
Στο ναό λαμβάνουν χώρα πλήθος ηλεκτρονικών εφαρμογών με σκοπό την εξυπηρέτηση των πιστών όπως 24ωρη διαδικτυακή ραδιοτηλεόραση galilea.webtv με ζωντανές μεταδόσεις των Ι.Ακολουθιων, ηλεκτρονική αρίθμηση θέσεων, μετάδοση εικόνας μέσω οθονών τόσο στον υπόγειο Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου όσο και στην αυλή του ναού κ.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here