“Ο Ιερέας τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στον τοίχο έξω από το Προσκυνητάρι για ένα αντίδωρο”

286

Ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Μητρόπολης Λάρισας θα κληθεί από βδομάδα να δώσει εξηγήσεις ένας 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, που σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας -κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν- λογομάχησαν με την πιστή, και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών, ο ιερέας ευρισκόμενος εκτός εαυτού επιτέθηκε στην 60χρονη ενώ αυτή εισερχόταν στο Προσευχητάρι του ναού μετά και την παρατήρηση του επιτρόπου γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο. Με τον ιερέα να χαστουκίζει την 60χρονη, να την χτυπά ενώ την τραβούσε από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα και με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, η 60χρονη πήρε ένα αντίδωρο από το πανέρι, το οποίο και τύλιξε σε χαρτοπετσέτα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα αντίδωρο από το χέρι του ιερέα, για την εγγονή της όπως και έγινε με τον παπά να της εύχεται.

Ο επίτροπος παρατήρησε ωστόσο στη συνέχεια την 60χρονη γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο με τον ιερέα, σύμφωνα με μαρτυρίες, να εξέρχεται του ναού φωνασκώντας. Ενορίτες τονίζουν πως ο ιερέας βρέθηκε εκτός εαυτού και αρπάζοντας από τον γιακά την 60χρονη, τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στον τοίχο έξω από το Προσκυνητάρι, ενώ άρπαξε τα αντίδωρα από τα χέρια της και τα πέταξε στο έδαφος.

Η 60χρονη ζητούσε εξηγήσεις από τον ιερέα για τον λόγο για τον οποίο της επιτέθηκε και ο εφημέριος λίγο αργότερα απευθύνθηκε εκ νέου στη γυναίκα ζητώντας να τον συγχωρέσει που παραφέρθηκε.

Για το περιστατικό που «καταγγέλθηκε» αυθημερόν από ενορίτες στη Μητρόπολη, ενημερώθηκε ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος, ενώ από βδομάδα -καθότι αυτές τις ημέρες είναι κλειστά τα Γραφεία της Μητρόπολης- σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιληφθούν τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα για να εξετάσουν τα όσα προφορικά καταγγέλθηκαν.

Ενορίτες που μεταφέροντας το γεγονός στην «Ε» επέκριναν τον ιερέα όχι τόσο γιατί έχασε την ψυχραιμία του, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, όσο γιατί χειροδίκησε σε βάρος της 60χρονης επειδή πήρε και δεύτερο αντίδωρο, κάτι που πολλοί συνηθίζουν, άλλωστε.

Η 60χρονη -σύμφωνα με άλλες πηγές- δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο επεισόδιο αλλά προχθές απευθύνθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθεί από ιατρούς με αφορμή μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπό της, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η διερεύνηση του συμβάντος από τα αρμόδια όργανα της Μητρόπολης Λάρισας και θα κληθεί να καταθέσει τη δική του εκδοχή ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος ιερέας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here