Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας!

895

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο ροκ σταρ των Βαλκανίων Γκόραν Μπρέγκοβιτς πριν τη συναυλία που θα δώσει στον χώρο του Παζαριού θα βρεθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και από τις 6.30 έως τις 7.30 μ.μ. όπου θα πραγματοποιήσει γυρίσματα για το CNN Greece σε σκηνοθεσία και παρουσίαση του Λαρισαίου Σεραφείμ Ντούσια. Το γύρισμα θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η συναυλία του σπουδαίου συνθέτη στο Παζάρι θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στον χώρο απέναντι από τη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, θα δώσει στη Λάρισα μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στις αξεπέραστες κινηματογραφικές του μουσικές. Από τη «Βασίλισσα Μαργκό» μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground». Πάνω στη σκηνή, ο Μπρέγκοβιτς πλέκει τα πνευστά της τσιγγάνικης μουσικής με κρουστά, και τις βουλγάρικες πολυφωνίες με μια χορωδία από αντρικές φωνές.

Αυτό που κάνει τον συνθέτη τόσο ξεχωριστό είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να αφομοιώνει απίστευτα διαφορετικές μουσικές κουλτούρες και να τις ενσωματώνει στη μουσική του. Έτσι, στις συνθέσεις του τα παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικά μέρη (Κορσική, Γεωργία ή Βουλγαρία) μπορεί να συνδυάζονται ακόμη και με στοιχεία της techno μουσικής. Λίγοι μουσικοί έχουν καταφέρει να παντρέψουν ένα τόσο ευρύ φάσμα στυλ και τεχνικών χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους. Μια σύνθεση του Goran Bregovic, όμως, είναι τόσο χαρακτηριστική που μπορεί να αναγνωριστεί από τις πρώτες κιόλας νότες.

Για περίπου είκοσι χρόνια, δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια ατέλειωτη περιοδεία που έως σήμερα μετρά πάνω από 1.500 εμφανίσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here