Ο Γ. Λαμπρούλης για το ΕΠΑΛ Αγιάς

426

Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη και του βουλευτή Κ. Στεργίου για την κατάργηση του τμήματος πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αγιάς Λάρισας:

«Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ Αγιάς, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. Φ12/151817/Δ4, 13-9-2018) δεν εγκρίνεται η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος Πληροφορικής της Γ’ τάξης. Η απόφαση λήφθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία πρόνοια για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί.

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους και για να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα πρέπει να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα. Όμως η διαμονή τους σε χωριά του Δήμου Αγιάς καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινή μετακίνησή τους (πολλά χιλιόμετρα, ελλιπή συγκοινωνία, οικονομικό κόστος, πολύ πρωινό ξύπνημα).

Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και στον τομέα αυτό φέρνει νέα πλήγματα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να ανακληθεί η υπουργική απόφαση και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του τμήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here