Ο φαρσέρ χτύπησε δύο φορές στην Πινακοθήκη

254

Αναστάτωση όχι μία αλλά δύο φορές προκάλεσε άγνωστος φαρσέρ, που τηλεφώνησε για βόμβα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Ήταν στις 12 το μεσημέρι όταν άγνωστος άνδρας κάλεσε στο 100 και ειδοποίησε ότι υπάρχει βόμβα και θα εκραγεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να εκκενώσουν τον χώρο, καθώς εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η παράσταση Καραγκιόζη. Πράγματι οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγα λεπτά εκκένωσαν τον χώρο. Τα παιδιά που παρακολουθούσαν παράσταση Καραγκιόζη εγκατέλειψαν με ψυχραιμία τον χώρο, όπως και οι υπάλληλοι της Πινακοθήκης και οι πελάτες του καφέ, ώστε να εισέλθουν στον χώρο οι ειδικοί (πυροτεχνουργός, σκύλοι) και να ελέγξουν. Γύρω στις 2 παρά το μεσημέρι και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, ο χώρος δόθηκε προς λειτουργία. Λίγη ώρα αργότερα, στις 2.40, ο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε για δεύτερη φορά στην Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε «Δεν με πιστεύετε αλλά σε 5 λεπτά θα γίνει έκρηξη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και έχει και παιδική παράσταση». Φυσικά οι αστυνομικές αρχές επανέλαβαν την ίδια διαδικασία ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του δεύτερου τηλεφωνήματος δεν υπήρχε σε εξέλιξη παράσταση στον χώρο καθώς ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Μονάχα τρεις-τέσσερις πελάτες υπήρχαν στο καφέ που άμεσα εκκένωσαν τον χώρο μαζί με τον υπάλληλο.

Αφού ο χώρος ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε για δεύτερη φορά ότι επρόκειτο για φάρσα δόθηκε και πάλι προς χρήση.

Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα, αμέσως μετά το πρώτο τηλεφώνημα προέβη σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η φάρσα προφανώς είχε να κάνει με τη δημόσια τοποθέτησή της υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηριστικά δήλωσε : «Ολοκληρώθηκε από την Αστυνομία ο έλεγχος των χώρων της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, χωρίς ευτυχώς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη παιδική παράσταση, η οποία βεβαίως ματαιώθηκε λόγω της αναγκαιότητας να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς. Είμαι σχεδόν βέβαιη πως η ενέργεια αυτή συνδέεται ευθέως με τη δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι απογοητευτικό πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα, για το οποίο αποφασίζουν τα συντεταγμένα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και ασχέτως της θέσης που παίρνει ο καθένας μας, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος η ρητορική του μίσους και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Αυτή τη φορά «θύματα» αυτής της στάσης και συμπεριφοράς ήταν δυστυχώς παιδιά και οικογένειες που προσήλθαν στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα για να παρακολουθήσουν παιδική παράσταση. Κρίμα!».

Μετά το δεύτερο τηλεφώνημα όμως ένα δεύτερο σενάριο κυκλοφόρησε, καθώς ο θιασάρχης ανέφερε πως λίγες μέρες πριν ο πατέρας του, που είναι και εκείνος καραγκιοζοπαίχτης, δέχτηκε απειλή από κάποιον ανταγωνιστή, ότι δεν πρόκειται να τον αφήσει να παίξει Κυριακή. Αυτό μάλιστα, όπως ισχυριζόταν χθες, το κατέθεσε και εγγράφως.

Ευτυχώς οι έρευνες απέδειξαν ότι ήταν απλώς μια κακόγουστη φάρσα.

 Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή της αντιπροέδρου της Πινακοθήκης και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννυς Ψάρρα, σε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το περιστατικό είναι ακόμα περισσότερο καταδικαστέο, καθώς οι αυτουργοί του ενέπλεξαν σε αυτό τα μικρά παιδιά που την ώρα του τηλεφωνήματος παρακολουθούσαν παράσταση στον χώρο της Πινακοθήκης.

Η παράνομη επιχείρηση τρομοκράτησης και στοχοποίησης προσωπικοτήτων που απλά θέλησαν να εκφράσουν την πολιτική τους στήριξη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πέσει για άλλη μία φορά στο κενό. Η Δημοκρατία δεν απειλείται, ούτε εκβιάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από το σύνολο των πολιτικών φορέων, των οργανώσεων και των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής τη δημόσια καταδίκη του συγκεκριμένου και ανάλογων περιστατικών.

Η μοναδική απάντηση σε περιστατικά όπως το σημερινό είναι το δυνάμωμα της Δημοκρατίας και η συσπείρωση της κοινωνίας σε ένα προοδευτικό μέτωπο που θα περιθωριοποιήσει ακραίες, διχαστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here