Ο Δήμος Τεμπών στηρίζει τα άτομα Τρίτης Ηλικίας με την βοήθεια του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και του Ινστιτούτου Prolepsis

236

Το Ινστιτούτο Prolepsis, με το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία, καταπολεμά από το 2019 τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση που βιώνουν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας στην Ελλάδα. Αρωγός σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είναι ο Ιδρυτικός Δωρητής του προγράμματος ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα που ενισχύει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μέσα από το πρόγραμμα, αναδεικνύονται παράλληλα οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε ηλικία, λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή για τη μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία- 2102101300, στην οποία μπορούν να καλούν ανώνυμα άτομα Τρίτης Ηλικίας που έχουν ανάγκη, καθώς και οι φροντιστές ή συγγενείς τους. Η γραμμή παρέχει ανθρώπινη επαφή, ενημέρωση για τη διασύνδεση με εθελοντές και διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες, όπου απαιτείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here