Ο Δήμος Κιλελέρ τίμησε τους εκτελεσθέντες του Ελευθερίου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

72

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του Ελευθερίου του Δήμου Κιλελέρ. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση η νηπιαγωγός κυρία Δάφνη Πετρίδου στην ομιλία για το γεγονός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
“…Γυρίζουμε στις 24 Σεπτεμβρίου 1943, 79 χρόνια πίσω και θυμόμαστε την αντίσταση που πρόβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής και τα πλήγματα που δέχτηκε ο γερμανικός στρατός. Τα αντίποινα των Γερμανών είχε την ατυχία να πληρώσει κυρίως το δικό μας χωριό και η γύρω περιοχή με την ομαδική εκτέλεση 43 αθώων πατριωτών, τους οποίους με τη βία πήραν και τους εκτέλεσαν στη Λάρισα. Τη θυσία αυτών των πατριωτών μνημονεύουμε σήμερα με ανάμικτα συναισθήματα λύπης, θαυμασμού και περηφάνιας.
Τέτοια μνημεία η Ελλάδα έχει πολλά σε διάφορα σημεία γιατί είχε την ατυχία να δοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Σήμερα όμως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει…είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας λαός δημοκρατικός, ένας λαός που θα υπερασπίζεται το δίκαιο και θα αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες. Σήμερα εδώ από το Ελευθέριο, υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: «Αιωνία η μνήμη” σε όλους τους άδικα χαμένους συνανθρώπους μας, συζύγους, γονείς, αδελφούς, συγγενείς. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Ποτέ πια πόλεμος”. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Αφήστε τους λαούς να ζήσουν, ειρηνικά, αγαπημένοι και αδελφωμένοι. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατους αγωνιστές Έλληνες. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατος αγωνιστές του Ελευθερίου».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης, Τριαντάφυλλος Τσινούλης και Κώστας Φιλιππούλης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ακριβούλης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Γαλήνης Ντίνος Κατσικάρης, ο τοπικός σύμβουλος Κοινότητας Ελευθερίου Γιώργος Κακαλούλης , ο εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης Στρατιάς ταγματάρχης Παντελής Μαρίνης, ο εκπρόσωπος του διοικητή της 110 Π.Μ. επισμηναγός Άγγελος Μπέκας, η Υπαστυνόμος Α’ του ΑΤ Κιλελέρ Π. Γιαντικίδου, ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Αθανάσιος Παλιοβάιος, ο πρώην πρόεδρος Ελευθερίου Χάρης Παπακωστούλης, εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων Ιωάννης Χριστοδούλου, μέλη του ΔΣ, τοπικοί σύμβουλοι του Ελευθερίου, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here