Ο Χρήστος Κέλλας Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου

208

«Νέα εποχή για την κοινοβουλευτική διπλωματία της χώρας»

«Η κοινοβουλευτική διπλωματία αποτελεί μέσο ήπιας ισχύοςκαι θα εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συμβάλλει στην ανάπτυξη της σύγχρονης υψηλής στρατηγικής, που χαράσσει και υλοποιεί η Κυβέρνησή μας.»
Τα ανωτέρω δήλωσε ο νέος Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του και την ολοκλήρωση της πρώτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με τα άλλα δύο μέλη της Αντιπροσωπείας, τουςΒουλευτές, Μ. Σενετάκη (ΝΔ) και Κ. Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων, προσθέτοντας:
«Επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας θύμιζε ακυβέρνητο καράβι χωρίς πυξίδα. Επί 4,5 χρόνια δεν υπήρξε καμία ρεαλιστική πρόταση και πρόβλεψη για την εκπόνηση στρατηγικής εθνικής ασφαλείας, παρά μόνο ιδεοληψίες και παραχωρήσεις όπως η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.
Χάρη στην αποφασιστικότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, η Πατρίδα μας έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βελτιώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας διαρκώς, αποκαθιστώντας τη γεωπολιτική επιρροή και αυξάνοντας την ισχύ της.
Αναλόγως, μέσω της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου θα προωθήσουμε τον διάλογο, τη συνεργασία και τις συνέργειες με τους εταίρους και τους γείτονές μας στην Ανατολική Ευρώπη, την Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, επιδιώκοντας την αποτελεσματικότερη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων, συμβάλλοντας στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της διαπεριφέρειάς μας.
Θέλω, από βάθους καρδιάς, να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τουςαναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here