Νταλίκες καταστρέφουν πεζοδρόμια στην οδό Φαρσάλων

500

Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, παράλληλα με την υπόγεια γέφυρα της οδού Φαρσάλων, δίπλα στο Τελωνείο και στην απέναντι πλευρά, δίπλα στα παλιά νεκροταφεία Λάρισας, είναι το αποτέλεσμα της κίνησης βαρέων οχημάτων (νταλικών), που σταθμεύουν καθημερινά και επί χρόνια, πάνω σ’ αυτά.

Την εικόνα συμπληρώνει η άναρχη βλάστηση που αναπτύσσεται στις πλάκες, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την προσπέλαση των πεζών και αδύνατη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και για γονείς που μετακινούν τα παιδιά τους με τα καροτσάκια.

Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να διασχίζουν αυτήν την περιοχή, περπατώντας στους δρόμους, μέσα από «συμπληγάδες» που σχηματίζουν οι σταθμευμένες νταλίκες με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση.

Η κίνηση πεζών στα παραπάνω σημεία είναι καθημερινά πολύ μεγάλη, όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς αποτελούν τη μόνη είσοδο-έξοδο, προς και από το κέντρο της Λάρισας, στις συνοικίες Χαραυγή, Ανθούπολη, Αβέρωφ κ.ά.

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται βέβαια για πρώτη φορά, καθώς τόσο η λειτουργία του Τελωνείου σ’ αυτό το νευραλγικό σημείο της Λάρισας, όσο και η μη πρόβλεψη να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης για τα βαρέα οχήματα, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν απασχολήσει πολλές φορές τους κατοίκους των παραπάνω συνοικιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας.

Μάλιστα, μέχρι και πριν λίγο καιρό, στο πεζοδρόμιο της οδού που βρίσκεται μπροστά από τα παλιά νεκροταφεία, υπήρχε πινακίδα του ΚΟΚ, για απαγόρευση στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, η οποία σήμερα έχει καταστραφεί και είναι πεσμένη στις πλάκες του.

Άρα, ούτε παράβαση παράνομης στάθμευσης δεν μπορεί να βεβαιωθεί!

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η κίνηση νταλικών, από και προς την είσοδο της υπόγειας γέφυρας της οδού Φαρσάλων, εγκυμονεί κινδύνους και για τους οδηγούς αυτοκινήτων, μηχανοκίνητων δίκυκλων και ποδηλάτων, γεγονός που το αποδεικνύουν τα ατυχήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς στο σημείο αυτό.

Λένα Κισσάβου

Φωτό αρχείου

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here