Νομαρχιακό Παράρτημα ΟΤΟΕ ν. Λάρισας για δηλώσεις Α. Γεωργιάδη

315

ΑΔΕΙΑΣΕ” ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου προς την εφημερίδα “ILARISSA” με σκοπό την ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, για την Τηλεδιάσκεψη της ΟΤΟΕ με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/5/2020.

<< Ο Υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τους εργαζόμενους στις τράπεζες ότι υπονομεύουν το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατί τάχα αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματίες με αδιαφορία, ωχαδερφισμό και αρνούνται να τους εξυπηρετήσουν στην πραγματοποίηση αιτημάτων. Και κάλεσε τις διοικήσεις των τραπεζών να παρέμβουν και να πάρουν μέτρα για τους υπαλλήλους τους.

Όμως για την πραγματοποίηση αίτησης στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν απαιτείται η συνδρομή υπαλλήλου αφού η αίτηση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει ανοίξει (το Υπουργείο) γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ενώ στις 6 Μαΐου το ίδιο το Υπουργείο ανακοίνωσε πως «Λόγω υπερκάλυψης του προϋπολογισμού του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν είναι προς το παρόν δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων. Νέες υποβολές θα μπορούν να γίνονται μετά τον επαναπροσδιορισμό των διαθέσιμων πόρων. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.»

Ο Υπουργός φόρτωσε στους εργαζόμενους τα παράπονα των επιχειρηματιών για τη δυσλειτουργία και τους ελλιπείς πόρους του συστήματος.Τους φόρτωσε δηλαδή τις ευθύνες της Κυβέρνησης.

Και όλα αυτά για τους εργαζόμενους που εν μέσω πανδημίας κρατούν ανοιχτά τα τραπεζικά καταστήματα, με πολλές επιπλέον ώρες εργασίας πέραν του ωραρίου για να εξυπηρετούνται πολίτες και επιχειρήσεις ώστε να υπάρχει ομαλή λειτουργία των συναλλαγών και της αγοράς.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι εργαζόμενοι που αποδεικνύουν έμπρακτα, εν μέσω πανδημίας, τον επαγγελματισμό τους και την προσήλωσή τους στο καθήκον, εξυπηρετώντας το συναλλασσόμενο κοινό καθημερινά.

Μετά την κατακραυγή και δυσφορία που προκάλεσαν οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του Υπουργού Εργασίας και Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους εργαζόμενους του τραπεζικού κλάδου, αλλά και την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
με πρωτοβουλία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έγινε την Παρασκευή 15/5/2020, συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Στεργίου, του Διευθυντή Τύπου του κόμματος κ. Τάσου Γαϊτάνη και του κ. Θεόδωρου Κόλλια, Γραμματέα εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΟΤΟΕ Σταύρο Κούκο και Αχιλλέα Μυλωνόπουλο αντίστοιχα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ιδιαίτερη συμβολή των εργαζομένων στις Τράπεζες στην κοινή προσπάθεια να σταθεί όρθια και να αιμοδοτηθεί η οικονομία κατά την πρώτη και ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Από τον Γραμματέα και τα στελέχη της Ν.Δ. τονίστηκε ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και η συμβολή τους ήταν καθοριστική. Συνέβαλαν στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας και των συναλλαγών.

Κράτησαν τα καταστήματα ανοικτά, συνέβαλαν καθοριστικά στην εμπέδωση κλίματος ομαλότητας και ασφάλειας στις συναλλαγές σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Έβαλαν, ουσιαστικά, πλάτη για να αιμοδοτείται η οικονομία όλο το διάστημα που οι περισσότερες επιχειρήσεις ήταν αναγκαστικά κλειστές, ενώ οι Τράπεζες δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα.

Για τους λόγους αυτούς, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε συνάντηση για να εκφράσουν στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ ένα δημόσιο ευχαριστώ προς τους τραπεζοϋπαλλήλους, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και των εκατοντάδων χιλιάδων μελών της.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ :

– ευχαρίστησαν τον Γραμματέα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία της συνάντησης και την αναγνώριση της συνεισφοράς των εργαζομένων του κλάδου.

– εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας την ανάγκη η χώρα να κεφαλαιοποιήσει την καλή της διεθνή εικόνα και θέση για να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία.

– επισήμαναν ότι δεν πρέπει να καλλιεργείται από εργοδοτικούς κύκλους η εντύπωση ότι τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα αποτελέσουν και τον κανόνα για την επόμενη μέρα χωρίς διάλογο, σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

– διαβεβαίωσαν ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου στήριζαν, στηρίζουν και θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνία, άλλωστε ανέκαθεν καλούσαν τις Τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους στον τομέα αυτό.

– σημείωσαν, τέλος, ότι είναι ανοικτοί στον διάλογο για την επόμενη μέρα, που έχει πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, εφόσον και οι Τράπεζες και η Πολιτεία σεβαστούν το ρόλο των εργαζομένων και της συλλογικής τους εκπροσώπησης, τονίζοντας ότι συναντήσεις όπως η σημερινή είναι εποικοδομητικές σε αυτή την κατεύθυνση >>.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here