Νομαρχιακό Παράρτημα ΟΤΟΕ Λάρισας: Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

457

ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑRFIN, ΑΠΟ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.

Ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας, Κώτσιος Αθανάσιος με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα ILARISSA αναφέρει ότι :

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο τραπεζικό κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου τον Μάιο του 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας μεταξύ των οποίων μία έγκυος.

Ήταν σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου 2010, όταν ξέσπασε φωτιά σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου από μολότοφ κουκουλουφόρων. Τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, ενώ οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Δέκα χρόνια μετά, το έγκλημα της Marfin, που στιγμάτισε την Ελλάδα των μνημονίων, με τρεις νεκρούς, μια εκ των οποίων έγκυος, και 21 τραυματίες, παραμένει «αγνώστων δραστών».

Ήταν μεσημέρι της 5ης Μαϊου του 2010. Η Αθήνα είχε κατακλυστεί από χιλιάδες διαδηλωτές κατά του μνημονίου και η χώρα είχε παραλύσει από τη γενική απεργία.

Οι πρώτες πληροφορίες για την αδιανόητη τραγωδία που είχε συμβεί στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου ήρθαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού τα ελληνικά μετείχαν στην απεργία.

Τρεις άνθρωποι, υπάλληλοι της τράπεζας, κάηκαν ζωντανοί, όταν ομάδα 23 κουκουλοφόρων (σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι) έβαλαν φωτιά με μολότοφ.

Οι τρεις τραπεζοϋπάλληλοι που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους ήταν η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών.

Οι επιθέσεις με τις μολότοφ εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο βιβλιοπωλείο Ιανός και την τράπεζα. Οι οκτώ υπάλληλοι που είχαν παγιδευτεί στη Marfin προσπαθούσαν όπως όπως να σωθούν, μέχρι και από τα μπαλκόνια της τράπεζας που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με οικείους τους ανέφεραν ότι πνίγονται από τον καπνό, ενώ η μοναδική έξοδος ήταν κλειστή. Υπάλληλοι, που διασώθηκαν αφηγήθηκαν τις στιγμές πανικού με μοναδική οδό διαφυγής να πηδήξουν από το μπαλκόνι.

Η 5η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης: Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Επαμεινώνδας Τσάκαλης, Παρασκευή Ζούλια. 10 χρόνια μετά τους θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ