Νέος Κύκλος Μάθησης από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών για νέους – «Το Παιχνίδι της Καριέρας σου…»

397

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών», σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Λάρισας, το Συμβουλευτικό Σταθμό και το Κέντρο Κοινότητας – Δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνει την έναρξη νέου Κύκλου Μάθησης για νέους με τίτλο «Το Παιχνίδι της Καριέρας σου…».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, Αιόλου 4 και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 32 ετών, απόφοιτους Γενικού ή Τεχνικού Λυκείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ, οι οποίοι αναζητούν εργασία ή/και φοιτητές – σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη της ανάγκης των νέων να καλλιεργήσουν προσωπικές ικανότητες και να αναπτύξουν θετικό προσανατολισμό στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών συναντήσεων θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
– Επαγγελματική σταδιοδρομία: Μύθοι και πραγματικότητα.
– Αυτοβελτίωση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
– Σκοποί και μέθοδοι αναζήτησης εργασίας.
– Προετοιμασία φακέλου υποψηφιότητας εργασίας.
– Διαδικασία της συνέντευξης.
– Κινητικότητα και προοπτικές εξέλιξης.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» και είναι συνέχεια των Κύκλων Μάθησης που πραγματοποιούνται από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου μας, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες (δύο 5ωρες συναντήσεις) τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1η συνάντηση: Σάββατο 13/04/2019 και ώρες: 9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.
2η συνάντηση: Σάββατο 20/04/2019 και ώρες: 9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.
Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχουν οι κ.κ. Όλγα Τσιούρβα – Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας και Γιώργος Τράντας – Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Φυλακών Λάρισας – Δημοσιογράφος. Εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η κα. Καλλιόπη Γεροστέργιου – Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ενηλίκων και επαγγελματικού προσανατολισμού, Στέλεχος Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.
Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα υπάρξει και δεύτερος εκπαιδευτικός κύκλος.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250
Για αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιο των Πολιτών https://learninglarissa2016.wordpress.com/karieraaitisi2019/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here