Νέος κύκλος εγγραφών στις Σχολές Γονέων του Δήμου Λαρισαίων

226

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου του προγράμματος ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται η έναρξη νέας διαδικτυακής ομάδας γονέων!
Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχουν σκοπό να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τους γονείς στο σύνθετο ρόλο της ανατροφής των παιδιών τους. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών κατά τις οποίες αναπτύσσονται θέματα όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια στα παιδιά, η ενίσχυση αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης και ο ρόλος των συναισθημάτων.
Οι συναντήσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών. Παρότι η κάθε συνάντηση έχει διαφορετική θεματολογία, αποτελεί μέρος μιας ενιαίας διεργασίας η οποία προϋποθέτει τη συνεπή συμμετοχή των γονέων.
Η νέα ομάδα θα ξεκινήσει εντός του Απριλίου και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 10:00π.μ. – 12:00π.μ. διαδικτυακά.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):
https://docs.google.com/forms/d/1lmg4aDTg6nLSAH0tCiYvMTfdnmjhCDDu2IuL-7f9c8Q/edit
Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών-Παράρτημα Λάρισας και Δήμος Λαρισαίων (Δ/νση Παιδείας, Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας). Tο συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Κυρίτση Ιωάννα – M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια ενώ το συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας Δ. Λαρισαίων.
Πληροφορίες: Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων – 2410680249, 2410680250
email: learning-city@larissa.gov.gr
Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here