Νέο κρούσμα βίας στις φυλακές Λάρισας

405

Άλλο ένα κρούσμα βίας σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Λάρισας καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «αυτό είναι το τρίτο συμβάν βίας εναντίον συναδέλφων μας τους τελευταίους επτά μήνες και είναι οφθαλμοφανές ότι η ανησυχία και η ανασφάλεια στις τάξεις των εργαζομένων στο ΚΚ Λάρισας έχουν εδραιωθεί.

Συγκεκριμένα το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη μεσημεριανή διανομή του φαγητού. Κρατούμενος απείλησε, προπηλάκισε χυδαία συναδέλφους και στο τέλος τους επιτέθηκε και τους χτύπησε εντελώς αναίτια! Οι συνάδελφοι έδειξαν τρομερή αυτοσυγκράτηση και επαγγελματισμό. Με επιδέξιους χειρισμούς ηρέμησαν την κατάσταση με γνώμονα την ασφάλεια του καταστήματος, περιορίζοντας το περιστατικό και τον κρατούμενο για να μην επεκταθεί σε κάτι χειρότερο.

Πρόκειται για δύο εξαίρετους συναδέλφους με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και να ελπίζουμε πάντα στην καλή μας τύχη. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να τελειώσουν… χθες! Δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε άλλο να φεύγουμε από τα σπίτια μας και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ή στην καλύτερη να γυρίζεις σπίτι με μια στάση από το νοσοκομείο!

Έχουμε δικαιώματα και κυρίως δικαίωμα στην ασφαλή εργασία! Αν οι διοικούντες δεν δύνανται να δώσουν λύση στη φωνή αγωνιάς και απελπισίας, είμαστε σίγουροι ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου μας θα δώσει τις απαιτούμενες λύσεις και θα σταματήσει αυτή την κατρακύλα που άφησε στο κλάδο μας η προηγούμενη κυβέρνηση» καταλήγει η ΔΑΚΕ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here