Νέα στηθαία ασφαλείας τοποθετεί στον ανακατασκευασμένο δρόμο Καρίτσα- Σπηλιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

210

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες στο δρόμο Καρίτσα – Σπηλιά με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και την ολοκλήρωση της κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαγραμμιστεί το σύνολο της οδού και να τοποθετηθούν πινακίδες οδοσήμανσης. Το σύνολο των εργασιών πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου οπότε και παραδίδονται στην κυκλοφορία 8,8 χλμ. ανακατασκευασμένης οδού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 860.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που ζουν στα ορεινά και στους ανθρώπους που αγαπούν το βουνό έχουμε σε εξέλιξη ένα ακόμη σημαντικό έργο για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής του ανατολικού Κισσάβου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ενισχύουμε την ασφαλή πρόσβαση στο οδικό κύκλωμα Κισσάβου με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας. Βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε το οδικό κύκλωμα Κισσάβου δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο
Ο δρόμος Καρίτσα-Σπηλιά αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι εργασίες που μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς, είναι:
-χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων
-συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε συνδυασμό κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου
-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων
-σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων

Απομένει να πραγματοποιηθεί η διαγράμμιση του δρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here