Νέα Πολιτεία: Αναζητούνται λάμπες και πεζοδρόμια

364

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Νέα Πολιτεία να εύχεσαι να είναι μέρα, γιατί αν είναι νύχτα με τέτοιο φωτισμό και τέτοια πεζοδρόμια ή θα καταλήξεις στην… Ιθάκη ή στο Νοσοκομείο.

Κατάσταση που θυμίζει παλιές εποχές τότε που ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής και τα πεζοδρόμια ή ανύπαρκτα ή έτοιμα με την πρώτη βροχούλα να μετατραπούν σε λασπότοπο. Ο φακός του Βασίλη Ντάμπλη αδιάψευστος μάρτυρας αναδεικνύει σημεία παγίδες και… μνημεία ωχαδερφισμού.

-Πρώτη φωτογραφία από την οδό Δημαρά: Η οδός Δημαρά είναι ο δρόμος που ενώνει τη Νέα Πολιτεία με το Αβέρωφ και οδηγεί στο ανοιχτό κολυμβητήριο. Κακός φωτισμός και ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Τα βράδια το σκηνικό είναι από ταινία θρίλερ, γρήγορο βήμα, ανεβασμένοι παλμοί και σκέψεις ότι κάποιος κρύβεται στο ημίφως.

-Οδός Τσιτσάνη (1,2): Στα συχνά ατυχήματα ποιος έχει δίκιο; Ο πεζός ή ποδηλάτης; Ο πεζός δεν έχει πού να κινηθεί αφού απουσιάζει το πεζοδρόμιο και ο ποδηλάτης κινείται εντός του ποδηλατόδρομου. Η λωρίδα δεξιά όπως βλέπουμε τη φωτογραφία δεν έχει καθοριστεί τι είναι, άλλοι λένε ότι είναι πρασινάδα για το μικροκλίμα της περιοχής, άλλοι ότι εκεί διαχειμάζουν συμπαθή ερπετά και τρωκτικά και άλλοι ότι είναι πεζοδρόμια… Αυτοί οι τελευταίοι πρέπει να έχουν πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.

-Πάλι στην οδό Τσιτσάνη (3): Άνοιξε-κλείσε, άνοιξε-κλείσε την γκαραζόπορτα θα χαλάσει, ε είπε να αφήσει το αυτοκίνητο ο άνθρωπος όπου τον βολεύει… Ελαααα μωρέ ποιος θα περάσει τώρα από δω.

-Οδός Ζακύνθου (4): Οποιος νύχτα περπατεί στην οδό Ζακύνθου θα είναι τυχερός αν πατήσει λάσπες ή περιττώματα… Με τόσες παγίδες και τόσο ελλιπή φωτισμό το ορθοπαιδικό τμήμα των νοσοκομείων είναι και η πιθανότερη κατάληξη.

(Οδός Ζακύνθου 2,3) Συρματόπλεγμα που βγαίνει μέχρι τη μέση του πεζοδρομίου! Και ο θάμνος μία περιποίηση τη θέλει, ένα κλαδεματάκι για παράδειγμα…

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here