Νέα παράταση για τις δηλώσεις Κτηματολογίου στον ν. Λάρισας

701

Επιπλέον περιθώριο 100 ημερών θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων του ν. Λάρισας στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των Δήμων Λαρισαίων, Κιλελέρ, Αγιάς και Φαρσάλων για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των περιοχών καθώς και άλλων 11 της χώρας όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε την περασμένη Δευτέρα, αλλά και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Η παράταση αυτή, τέταρτη κατά σειρά, δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που είναι καθ’ οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται κατά περίπτωση- με υπουργική απόφαση- ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Να σημειώσουμε ότι φορείς όπως η ΕΝΠΕ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ζητούσαν επιμόνως την επιμήκυνση της προθεσμίας όχι μόνο επειδή ξ συλλογής των δηλώσεων συνέπεσε με την παρατεταμένη εκλογική περίοδο αλλά και γιατί οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συγκέντρωση δικαιολογητικών λόγω φόρου εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών. Θυμίζουμε πως η διαδικασία κτηματογράφησης στο ν. Λάρισας εξελίσσεται σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς καθώς μόλις το 42% των δικαιωμάτων έχουν δηλωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πάντως οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες:

– Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη.

– Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β’ Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here