Νέα ομοσπονδία ιδρύουν οι στρατιωτικοί

214

Στα πρόθυρα ίδρυσης νέας, τρίτης, ομοσπονδίας φαίνεται πως βρίσκονται οι Λαρισαίοι εν ενεργεία στρατιωτικοί μετά και την απόφαση της διοίκησης της τοπικής τους Ένωσης να αποχωρήσει από μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Η τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιανουαρίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση του ΔΣ για αποχώρηση από την ΠΟΜΕΝΣ από την οποία παραιτήθηκε προχθές ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ, σμηναγός Θωμάς Ντιντιός.

Ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει την ΠΟΜΕΝΣ «φάντασμα πλέον του πρότερου εαυτού της» που «παρουσιάζεται όλο και πιο πολύ αναξιόπιστη ως συνομιλητής, αποδομημένη και παρανοϊκή ως προς τη λήψη των αποφάσεων».

Περίπου τέσσερα χρόνια από την ίδρυση των ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι χαρακτηριστικές οι διαρκείς αντιπαραθέσεις των «χακί» συνδικαλιστών που κατέληξε σε δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ) οι οποίες ερίζουν ποια είναι η νόμιμη Ομοσπονδία και ποια η «ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία –σφραγίδα».

Αντιπαράθεση που οξύνθηκε μετά μάλιστα και την πρόθεση του υφυπουργού Άμυνας, Αλκ. Στεφανή να ιδρύσει Σώμα Υπαξιωματικών. Με τις Ενώσεις Αποστράτων – πλην του Στρατού Ξηράς – να διαφωνούν με το σχέδιο Στεφανή, με τον οποίο συντάχθηκε μετά από στροφή 180 μοιρών, η ΠΟΜΕΝΣ. Θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο πανελλαδικής σύσκεψης που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΛ στη Γιάννουλη, όπου υπογραμμίσθηκε η ομόθυμη αντίθεση του κλάδου στο ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστού Σώματος ΥΠΑΞ.

Η συνέλευση των στρατιωτικών της Λάρισας αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή των αποφάσεων και άλλων συλλόγων – όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία – για ίδρυση της τρίτης ομοσπονδίας του κλάδου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Στην επιστολή παραίτησή του από το Δ.Σ της ΠΟΜΕΝΣ, ο κ. Ντιντιός απευθυνόμενος στους άλλοτε συναδέλφους τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «σχεδόν επί δύο έτη συνυπάρξαμε, συνεργαστήκαμε και πήραμε αποφάσεις άλλοτε καλές, άλλοτε περισσότερο ή λιγότερο αμφιλεγόμενες και άλλοτε (χωρίς τη συγκατάθεση / συμμετοχή μου) εξαιρετικά κακές!».

Για να προσθέσει «πως επίσης είναι δυνατόν να εθελοτυφλείτε έναντι εξόφθαλμων αδικιών και παράλογων πρακτικών και ενεργειών μελών του ΔΣ; Είναι δυνατόν να με στοχοποιείται ως Αντιπρόεδρο των Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας την στιγμή που στέλνετε με αποφάσεις σας τις αγωγές και τα εξώδικα το ένα πίσω από το άλλο σε δημοσιογράφους;». «Δεν μου αφήνετε λοιπόν αλλά περιθώρια παρά να σκεφτώ ότι πιθανός σκοπός σας ήταν να “εξουδετερώσετε” με κάθε τρόπο την Ένωση της Λάρισας. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι επανασυγκροτήσατε με απόφασή σας το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ το καταστατικό ορίζει ότι συγκροτείται άπαξ και για τρία έτη, μέχρι τις επόμενες εκλογές; Ποιος σας έπεισε να κάνετε κάτι τόσο πρόδηλα παράνομο; Ποιος σας έπεισε ότι “αξίζει” να εκτεθείτε τόσο ενώπιον του νόμου όσο και ενώπιον των συναδέλφων; Ποιος σας έπεισε ότι κοινό όφελος είναι να βγει από το “παιχνίδι” η Λάρισα;

Σας ενόχλησε η προσπάθεια της Ένωσης της Λάρισας να ενώσει με ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους θεσμικούς φορείς (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) σε μια Ημερίδα με σκοπό την ακύρωση των προσπαθειών συγκεκριμένων φορέων με δηλωμένο σκοπό απέναντι στις σχολές των ΑΣΣΥ και τους μελλοντικούς αποφοίτους αυτών; Μόνο το ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ δεν μπορούσε να αντιληφθεί το αγαθό των σκοπών μας ως Ένωση; Αντί να είστε μαζί μας αναζητούσατε “σκευωρίες”; Σας ερωτώ ακόμα μια φορά, ποιος παρανοϊκός νους επισκίασε πρωτίστως την ατομική σας και δευτερευόντως την συλλογική σας λογική;». «Σε αυτή την παραπαίουσα ΠΟΜΕΝΣ και σ’ αυτό το ΔΣ, το ήθος μου και η λογική μου δεν μου επιτρέπουν να έχω θέση» καταλήγει ο κ. Ντιντιός.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here