Νέα Aντιδημαρχία για τα καθημερινά προβλήματα στον Δ. Λαρισαίων

341

Με μια νέα Αντιδημαρχία, που θα ασχολείται αποκλειστικά με την καθημερινότητα των δημοτών και τα προβλήματα που ανακύπτουν μέρα με τη μέρα, θα αρχίσει τη νέα της θητεία η Δημοτική Αρχή στη Λάρισα.

Όπως είπε, στην ΕΡΤ Λάρισας, ο επανεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης, το γραφείο στο Δημαρχείο που ήδη ασχολείται με τα παράπονα και τα αιτήματα των Λαρισαίων, όπως και η αντίστοιχη ψηφιακή εφαρμογή Novoville παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση και έργο. Έτσι, το στοίχημα για αισθητή και γρήγορη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών στη νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής μπαίνει ψηλά στην αντζέντα, γι΄αυτό και δημιουργείται η νέα Αντιδημαρχία.
Ποιός θα ηγείται, μένει να το δούμε, καθώς ακόμη ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεν έχει καταλήξει οριστικά στα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες ανα τομέα ευθύνης.
Η ορκομωσία του Δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων και των τοπικών συμβουλίων θα γίνει στις 31 Αυγούστου στις 11 το πρωί στο ΔΩΛ, σε μια τελετή ανοιχτή στο κοινό. Θέμα ημερών θεωρείται στη συνέχεια η ανακοίνωση των προσώπων και των αντιδημαρχιών.
Ψηλά στην προτεραιότητες της δεύτερης θητείας του ο Απόστολος Καλογιάννης τοποθετεί και την ψηφιοποίηση του δήμου. Τόσο των υπηρεσιών προς τους δημότες (έκδοση πιστοποιητικών, εγγράφων κλπ), όσο και εφαρμογών που θα βοηθούν την καθημερινότητα όπως το σύστημα ελέγχου με τις βυθιζόμενες μπάρες στους πεζοδρόμους αλλά και την ψηφιακή ενημέρωση των οδηγών στο κινητό τους για τις θέσεις στάθμευσης.
Πρώτη προτεραιότητα, όμως, παραμένει για τον Απόστολο Καλόγιαννη η ολοκλήρωση, μέχρι το τέλος της νέας του θητείας, των μεγάλων έργων που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Λάρισας για τις επόμενες δεκαετίες.
«Μιλάμε για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το Αρχαίο Θέατρο, την αξιοποίηση του ΕΘΙΑΓΕ. Έργα που ήδη ξεκίνησαν, που έχουν δρομολογηθεί και για τα οποία έχουν υπολογιστεί και εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις. Ήδη, η πόλη άλλαξε με τη νέα Μ.Αλεξάνδρου, Βενιζέλου και Φιλελλήνων και ακολουθούν οι παρεμβάσεις στην Ιουστινιανού και πολλούς ακόμη δρόμους που μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας. Το Αρχαίο Θέατρο που προχωρά και το ΕΘΙΑΓΕ που θα ξεπεράσει πολύ τα όρια της πόλης και θα γίνει πόλος ανάπτυξης πανθεσσαλικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καλογιάννης.
Σε ερώτηση για το αν επικείνται προσλήψεις στον Δήμο, ο Απόστολος Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν σηκώνει νέες προσλήψεις, ότι στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο ενισχύθηκε και ότι το ζήτημα είναι όχι να αυξηθούν οι υπάλληλοι αλλά να αυξηθεί η αποδοτικότητά τους. Έχω πεί ότι ο εργζόμενος που τιμά το ψωμί του θα με έχει όχι μόνο εργοδότη αλλά συνεργάτη. Όποιος δεν το τιμά θα με βρει απέναντι, δήλωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here