Νέα άφιξη προσφύγων σε ξενώνα στην Ανω Σωτηρίτσα

660

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

Η άφιξη 28 νέων προσφύγων, μελών 10 οικογενειών ιρανικής και ιρακινής καταγωγής, έγινε χθες το πρωί σε συγκρότημα δώδεκα διαμερισμάτων, στον οικισμό της Άνω Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς.

Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με αστυνομική συνοδεία και η εμφάνισή τους στο χωριό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στη φιλοξενία τους.

Θύμα ακραίας συμπεριφοράς, της αντίδρασης των κατοίκων, έπεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σωτηρίτσας κ. Βασίλης Λέτσιος, ο οποίος χθες το πρωί αντίκρισε το αυτοκίνητό του βαμμένο με μπογιά.

Θεατής στην εγκατάσταση και φιλοξενία προσφύγων, στους δύο ξενώνες του Δήμου Αγιάς, «Δοχός» στην Καρίτσα και «Ποίαντας» στην Άνω Σωτηρίτσα, φαίνεται να είναι η δημοτική αρχή, η οποία, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Γκουντάρα, δεν ενημερώθηκε και δεν γνωρίζει για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων που διαχειρίζεται ολοκληρωτικά η κυβέρνηση.

«Ο Δήμος Αγιάς δεν έχει καμία συμμετοχή… Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενώνες της περιοχής μας, μια γενική και αόριστη πληροφορία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν επισκέφθηκε τη Λάρισα. Ούτε πότε θα έρθουν ξέραμε, ούτε τον αριθμό τους, ούτε και την εθνικότητά τους…» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Γκουντάρας, ο οποίος σημειώνει επίσης: «Είχαμε τονίσει τότε ότι είναι ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχει στον σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου, για τη φιλοξενία προσφύγων σε καταλύματα».

Αναμφίβολα ο αιφνιδιασμός των τοπικών κοινωνιών και η έλλειψη ενημέρωσης, όπως αποδείχθηκε, το μόνο που επέφερε ήταν πανικό.

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ

«Ποίαντας» είναι το όνομα του ξενώνα όπου φιλοξενούνται οι νέοι πρόσφυγες. Διαθέτει 12 διαμερίσματα των 2 και 4 ατόμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του, όλα τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν υπνοδωμάτιο και σαλοκουζίνα, είναι πλήρως εξοπλισμένα με ψυγείο, κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση, κλιματισμό και θέρμανση.

Ο ξενώνας διαθέτει αίθουσα πρωινού και πισίνα.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η δημοτική αρχή οργανώνει ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία καλεί να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν για το προσφυγικό- μεταναστευτικό θέμα εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής του Δήμου Αγιάς, βουλευτές του νομού Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι τελευταίοι δε, καλούνται να ενημερώσουν για την πολιτική της κυβέρνησης στην εγκατάσταση προσφύγων σε καταλύματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here