Ν. Γάτσας: Να μεταστεγαστεί άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας

182

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ζητώντας την άμεση μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας σε χώρο προσβάσιμο για ΑμεΑ και ηλικιωμένους. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη δωρίσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδόμητο δημοτικό οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση αστυνομικού τμήματος.
Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Σας γνωρίζουμε ότι γινόμαστε καθημερινά δέκτης παραπόνων ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων πολιτών, διότι δεν έχουν πρόσβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας. Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης της Ελασσόνας που δεν διαθέτει ανελκυστήρα και το κλιμακοστάσιο είναι ιδιαίτερα επικλινές, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση ΑμεΑ και δυσχερή την πρόσβαση ηλικιωμένων πολιτών.
Ο Δήμος Ελασσόνας έχοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα αυτή του κτιρίου, έλαβε τις υπ’αριθ. 231/2020 και 165/2021 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες ενέκρινε την δωρεά δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 938,40 τμ στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση των εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας.
Η μετεγκατάσταση σε νέες εγκαταστάσεις θα αποσυμφορήσει το κέντρο της Ελασσόνας, θα διευκολύνει τις υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος και κυρίως θα λύσει δια παντός το πρόβλημα της πρόσβασης των πολιτών όλων των κοινωνικών ομάδων.
Επειδή όμως το ζήτημα της πρόσβασης των πολιτών είναι καίριο, παρακαλούμε όπως επισπευσθούν οι διαδικασίες της αποδοχής της δωρεάς και της ανέγερσης του νέου αστυνομικού τμήματος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here