Μπαργιώτας στο κανάλι open: «Το κοινωνικό κράτος φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ»

332

Στο κανάλι open beyond εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Αναφέρθηκε στο εκλογικό ποσοστό του κόμματος, στην αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα είπε «Το Κίνημα Αλλαγής έχει κατοχυρώσει την τρίτη θέση και ένα ποσοστό συνεχώς αυξανόμενο. Δεν νομίζω πως ο πήχης είναι οι ποσοστιαίοι αριθμοί, αλλά η πραγματική πολιτική παρέμβασήμας. Η Κεντροαριστερά έχει τον ιστορικό ρόλο να προασπίσει τις κοινωνικές κατακτήσεις, το κοινωνικό κράτος το οποίο φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις λαϊκές κατακτήσεις οι οποίες αμφισβητήθηκαν πολύ έντονα από την κυβέρνηση-υβρίδιο των τελευταίων ετών και η αμφισβήτησή τους θα γίνει ακόμα πιο έντονη από την συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται».
Ενώ συνέχισε σε σχέση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης, η οποία δημιούργησε τα υπερπλεονάσματα κάνοντας με αυτά στη συνέχεια –υποτίθεται- κοινωνική πολιτική. Ωστόσο, η πολιτική αυτή είναι ένας φαύλος κύκλος που μακροπρόθεσμα δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να αλλάξει, αφού η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες είναι αυτές που μπορούν άμεσα και γρήγορα να βγάλουν την χώρα από την κρίση».
Τέλος, αναφέρθηκε στα έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε οι εκπρόσωποι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, η οποία δημιούργησε το κράτος πρόνοιας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έφερε ευημερία για πολλά χρόνια και αγωνίστηκε για την δημοκρατία και την εθνική υπερηφάνεια» είπε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here