Μπαργιώτας: «Η κτηνοτροφία σε ελεύθερη πτώση με την τιμή γάλακτος και κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται»

304

Στο Λιβάδι Ελασσόνας βρέθηκε χθες ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Βασικό θέμα συζήτησης η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφία. «Η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς εξελίχθηκε στον καλύτερο μαθητή της τρόικας εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές των Μνημονίων, με συνέπεια την εκτόξευση του κόστους λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αυτή τη στιγμή η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με την τιμή του γάλακτος και του κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται διαρκώς, αφού οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανύπαρκτοι.

Διάβασα την επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, που συνεδρίασε πρόσφατα στον Τύρναβο. Ζητούν από τα κόμματα να καταθέσουν τους κύριους άξονες στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε στόχους ούτε συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Το Κίνημα Αλλαγής έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όλα τα αιτήματά τους είναι αυτονόητα και θα έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί …χθες. Και όλα αποτελούν θέσεις μας και έχουν διατυπωθεί στο «Σχέδιο Ελλάδα».

Εάν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος για τα παράνομα «βαφτίσια», εάν δεν μειωθούν η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές και το κόστος παραγωγής, η βλάβη σε λίγο καιρό θα είναι μη αναστρέψιμη, θα ερημώσουν τα χωριά μας και θα αυξηθεί ο αριθμός των νέων που φεύγουν στο εξωτερικό» ανέφερε ο βουλευτής.

Μπαργιώτας: «Η κτηνοτροφία σε ελεύθερη πτώση με την τιμή γάλακτος και κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται»Μπαργιώτας: «Η κτηνοτροφία σε ελεύθερη πτώση με την τιμή γάλακτος και κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here