Ένα μπαρ της Λάρισας στα καλύτερα της Ελλάδας!

1735

Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου τα «αθηνόραμα Bar Awards» για το 2019. Καλύτερο μπαρ της Ελλάδας ανακηρύχθηκε το «Grooove Cocktail Bar» στον Βόλο ενώ συνολικά διακρίθηκαν 59 μπαρ σε όλη την χώρα. Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με τα βραβευμένα bars.

Η Αθήνα απέσπασε για άλλη μια χρονιά τη μερίδα του λέοντος σε αριθμό, ωστόσο, σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτικών του περιοδικού «αθηνόραμα» το μπαρ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 16,5 στα 20 και κατέκτησε την κορυφή για φέτος, βρίσκεται 320 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Το Groοove Cocktail Bar του Βόλου, με την ψαγμένη κάβα και την απαιτητική λίστα κοκτέιλ ανακηρύχτηκε το καλύτερο μπαρ της χώρας και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τους επτακόσιους περίπου προσκεκλημένους στο Box Athens.

 «Grooove Cocktail Bar»
«Grooove Cocktail Bar»

Στην Αθήνα πήγαν συνολικά 41 βραβεία, στη Θεσσαλονίκη 5, στα Ιωάννινα 3, στο Βόλο, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα από 2, ενώ από 1 βραβείο πήραν μπαρ της Λαμίας, της Λάρισας και της Σύρου.

Την τελετή παρουσίασε με χιούμορ και αμεσότητα ο Μιχάλης Παπαζήσης, Head of  Digital Media Production στην Bar Academy, γνωστός για τα δημοφιλή του βίντεο με θεματολογία γύρω από τα spirits, έχοντας ως παρτενέρ πίσω από την πραγματική μπάρα που στήθηκε στη σκηνή, τον Χρήστο Αξαρλή, Head of Training Development στην Bar Academy και ειδικό στις μείξεις και το… τρολάρισμα. Οι δυο τους συντόνισαν με άψογο τρόπο τις απονομές και καλωσόρισαν τους επί σκηνής προσκεκλημένους και βραβευμένους.

 «A for Athens»
«A for Athens»

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές επτά δημοφιλή πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης και της showbiz τα οποία παράλληλα μας χάρισαν και ένα δείγμα του ταλέντου τους βασισμένο στο θέμα της βραδιάς:  Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου επιχείρησε μια «προσομοίωση» επίσκεψης γευσιγνωστών σε μπαρ, ο Γιώργος Χατζηπαύλουέκανε ένα ντελιριακό σταντ απ κόμεντι σκετς, ο Σπύρος Γραμμένος τραγούδησε για μια «Ενενηντάρα TDK», ο Λάμπρος Φισφής με τον Δημήτρη Μακαλιά έκαναν ένα θεατρικό παιχνίδι με φόντο ένα μπαρ, η Τζένη Μελιτά δημιούργησε το «εννοιολογικό κοκτέιλ» της βραδιάς και τέλος ο Τόνι Σφήνος, μέσα από ένα μικρό σόου, μας έπεισε πως η μελλοντική ενασχόληση του με τα μπαρ είναι… επιβεβλημένη. Το βραβείο στο καλύτερο μπαρ της χώρας απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα ειδικά βραβεία του θεσμού παρέδωσε η παραγωγός του En Lefko 87,7 Εύα Θεοτοκάτου η οποία ήταν επί σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια των απονομών συνοδεύοντας τις βραβεύσεις και… προθερμαίνοντας τα πλατό για το πάρτι που ακολούθησε, ενώ τα ειδικά βραβεία των χορηγών απένειμαν ο κος Ευάγγελος Δρίτσας, Group Brand Manager της Nestle Waters Hellas (για το καλύτερο κοκτέιλ με βάση το Perrier) και η κα Ελευθερία Καλφοπούλου, Marketing Director της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ (για το καλύτερο κοκτέιλ με βάση M Dry Mastiha).

Πώς απονέμονται τα «αθηνόραμα Bar Awards»

 «Blue Gin»
«Blue Gin»

Κάθε χρόνο η εξειδικευμένη ομάδα του περιοδικού «αθηνόραμα» εξετάζει εκατοντάδες μπαρ σε όλη τη χώρα για να αξιολογήσει τις ικανότητες των bartenders· ικανότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την παρασκευή κλασικών κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία) αλλά και με τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση). Επίσης σε κάθε μπαρ ζητείται η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, εξετάζεται και αξιολογείται η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Κάθε μπαρ βραβεύεται με 1, 2 ή 3 shakers με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνει:
15/20 και 15,5/20 – 1 shaker
16/20 έως 17,5/20 – 2 shakers
18/20 και πάνω – 3 shakers

Η αξιολόγηση γίνεται με διεθνή κριτήρια. Tο καλύτερο μπαρ της Ελλάδας για το 2019 έχει βαθμολογία 16,5/20.

Αναλυτικά τα βραβευμένα bars εδώ.

Χορηγοί των «αθηνόραμα Bar Awards» 2019: Perrier, The Local Spirit Project

Υποστηρικτές: Monin, Qualita Unica, Nikka Whisky, Plantation

Πηγή: athinorama.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here