Μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών στο ΔΩΛ

407

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 20:30, ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Μ. Ασία με το παραδοσιακό συγκρότημα ΜΕΓΙΑΧΑΒΑ Θεσσαλονίκης και άλλους εξαίρετους μουσικούς.

Στη διάρκεια της παράστασης θα αναβιώσουν στιγμιότυπα από τη ζωή των Ελλήνων στην Καππαδοκία, τον Πόντο και την Σμύρνη.

Καππαδοκία: Χώρα αγίων. Χαρακτηριστικός ο τρόπος που χορεύουν οι κάτοικοί της, κάνοντας με τα δάκτυλα το σχήμα του σταυρού. Το θρησκευτικό συναίσθημα διαφαίνεται σε κάθε φάση της καθημερινής τους ζωής.

Πόντος: Ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ζωής των Ποντίων ήταν ο γάμος. Στους Έλληνες του Πόντου πιο διαδεδομένος ήταν ο όρος «χαρά», που υπογράμμιζε το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Σμύρνη: Η κοινωνική διαστρωμάτωση, οι χοροί, τα τραγούδια, οι βεγγέρες, αλλά και τα καφέ-αμάν. Συνήθειες και συμπεριφορές των Ελλήνων της Σμύρνης που αποκάλυπταν το κοινωνικό τους επίπεδο.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Συγκρότημα ΜΕΓΙΑΧΑΒΑ
Βιολί: Γιάννης Κουσουλάκης – Λαούτο: Χάρης Πορφυρίδης – Κρουστά: Γιάννης Κουτσάκης –Τραγούδι: Μελίνα Χατζηκαμάνου – Λύρα: Κώστας Σαβιολάκης –Νταούλι: Σοφία Χινιτίδου.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Βούζας, Στάθης Κατσίδης. Θοδωρής Ματούλας, Χρήστος Ορκόπουλος, Χρήστος Τσάκος.
Επιμέλεια κειμένων – Σκηνοθεσία Χριστίνα Βράκα
Χοροδιδάσκαλος – Γενική Επιμέλεια παράστασης Χάιδω Τζιάνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here