“Μωροφιλοδοξίες και παραγοντιλίκια στο φόντο της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής”

373

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε να συμβαίνουν σκηνές απείρου κάλλους στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ Λάρισας , που αν και πήρε 45% στις τελευταίες εκλογές της ΕΛΜΕ…. αδυνατεί να προτείνει από την πλευρά της υποψήφιο για τη θέση του Πρόεδρου θέση την οποία διεκδικεί! Ο λόγος; Απίστευτο και τραγελαφικό!!!
Τη θέση του Προέδρου τη διεκδικούν δύο υποψήφιοι ανοιχτά και με οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ τους, που ξεπερνά τα όρια της φαρσοκωμωδίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί μια εκφυλιστική κατάσταση στο συνδικάτο με ακέραια την ευθύνη της ΔΑΚΕ που καμώνεται πως είναι δήθεν σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη. Εδώ και περίπου δύο μήνες η ΔΑΚΕ ζητάει συνεχώς αναβολή για το θέμα της συγκρότησης του Προεδρείου!
Αλήθεια, ποιες ιδεολογικές, πολιτικές , συνδικαλιστικές διαφορές έχουν οι δύο ομάδες της ΔΑΚΕ Λάρισας που διεκδικούν η κάθε μια για λογαριασμό της τον Πρόεδρο; Απολύτως καμία!
Άλλο πράγμα τους ενδιαφέρει. Η όποια άγονη αντιπαράθεση μεταξύ τους δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη ταύτισή τους και πειθήνια υπακοή στην κυβερνητική πολιτική.
Ποιον βολεύει αυτή η κατάσταση, όταν για δύο περίπου μήνες η ΕΛΜΕ Λάρισας έχει μείνει ακέφαλη και ένα σωρό ζητήματα μισθολογικά, ασφαλιστικά, προσοντολόγιο, διορισμοί με αναγνώριση των κολεγίων, αξιολόγηση κ.λ.ππου απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα τρέχουν;
Για εμάς, το θέμα της συγκρότησης ήταν και είναι απλά ένα διαδικαστικό, τυπικό θέμα. Αδιέξοδο δεν υπάρχει. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει η κινηματική δράση του συνδικάτου. Για εμάς συνδικάτο είναι η κινηματική του δράση.
Παναγιώτης Ρεμπάπης
Μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Λάρισας
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ