Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν στους Αγίους Αναργύρους

323

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κιλελέρ για την επέτειο της εκτέλεσης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Συμπληρώνονται 75 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…Σήμερα που ο φασισμός επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Φιλιππούλης, Ολ. Αγγλοπούλου, Ζ. Ανυφαντή, Ι. Ζαχαριάς και Β. Χατζούλης, ο πύραρχος διοικητής ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγίων Αναργύρων, Αφετών και Μηλεών, Ν. Καραβασειλιάδης, Αν. Μαμούχας και Π. Γιαννιός, οι ΤΣ των Τοπικών Κοινοτήτων Βουναίνων και Νέων Καρυών Σ. Χαρακοπούλου και Σ. Μακρυγιάννη,
ο τέως δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ι. Μπέφας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Μούσιος, μέλη συλλόγων και οργανώσεων και συγγενείς των εκτελεσθέντων οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια τη μνήμη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here