Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

274

Η συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Μια στιγμή κατά την οποία ο καθένας μας οφείλει να αναλογιστεί το ρόλο του στη διαμόρφωση του κράτους, των θεσμών και κυρίως της ιστορικής συνέχειας που εξασφάλισε στη χώρα μας θεσμούς, υποδομές και δημοκρατικές διαδικασίες που οδηγούν σε πρόοδο και ευημερία.

Αυτή η πορεία των διακοσίων χρόνων δεν ήταν ποτέ εύκολη. Σφυρηλατήθηκε μέσα απο πολέμους, δυσκολίες, ξεριζωμούς και κακουχίες που είναι ωστόσο συνώνυμες του πείσματος των Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στην πραγματικότητα αυτή η πορεία των διακοσίων χρόνων είναι από μόνη της μια διαρκής παρακαταθήκη αγώνων, θυσιών, ιστορικής μνήμης και πολιτισμού. Στοιχείων που συνθέτουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Απέναντι στ’ αυτή την παρακαταθήκη ο καθένας μας έχει ένα χρέος να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη στην αέναη διαμόρφωση του Ελληνισμού. Να συμβάλει με τις μικρές και ή τις μεγάλες του δυνάμεις στην εξασφάλιση της συνέχειας αυτού του δρόμου στο διηνεκές. Να συμμερίζεται τη συνεισφορά των προηγούμενων και να φαίνεται αντάξιος στη δική του ευθύνη για προσφορά.

Έχουμε χρέος να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη. Να δικαιώσουμε τα οράματα των προγόνων μας και να δικαιωθούμε αφήνοντας το στίγμα μας στην ιστορία του τόπου. Ο καθένας μας από την πλευρά του. Σ’ ότι με αφορά νιώθω αυτό το χρέος ως υπέρτατη τιμή αλλά και ευθύνη. Και πρόκληση συνάμα. Χρέος προς τις γενιές που έπονται. Στην οικογένεια, στην πόλη και στη χώρα μας. Και χαίρομαι που η αυτοδιοίκηση μου έδωσε την ευκαιρία και την τιμή να ενώσω τη δύναμη μου με τις δυνάμεις των ανθρώπων της πόλης μου σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here