Μικροί Σκακιστές στα ΚΔΑΠτου Δήμου Λαρισαίωνσε συνεργασία με το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας

358

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων έχουν ως θεμελιώδη αρχή την ενίσχυση και καλλιέργεια όλων των δεξιοτήτων των παιδιών ώστε να εξελιχθούνσε αυτόνομες και αυτάρκεις προσωπικότητες. Με δεδομένο την προγραμματική αυτή αρχή, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων εγκαινιάζουν μια νέα συνεργασία με το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας με στόχο τη διάδοση και εκμάθηση του διάσημου και αγαπητού παιχνιδιού.
Είναι γνωστά τα πολλαπλά οφέλη που έχει η ενασχόληση με το ΣΚΑΚΙ ως παιχνίδι στρατηγικής όπως η ενδυνάμωση των νευρώνων του εγκεφάλου, η βελτίωση της μνήμης, η ανάπτυξη της νοημοσύνης και της ικανότητας στρατηγικού σχεδιασμού, η εξάσκηση και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και η ενίσχυση της δημιουργικότητας. Με το σκάκι βελτιώνεται η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η ικανότητα μελέτης και συγκέντρωσης, δεξιότητες απαραίτητες για την συμμετοχή στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον
Ο δραστήριος Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας ( Παπακυριαζή 63 ) με πολυετή εμπειρία και ιστορία, ανταποκρινόμενος στην πρόταση των ΚΔΑΠ, μέσα στο πλαίσιο του εθελοντικού του έργου, ξεκίνησε μαθήματα ΣΚΑΚΙ στη δομή του 4ου δημοτικού σχολείου. Από τις αρχές του Οκτωβρίου 2018, μέλη του συλλόγου παραδίδουν μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση στους μικρούς σκακιστές που παρακολουθούν με συνέπεια και μεγάλο ενδιαφέρον.

Η συνεργασία του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΛΑΡΙΣΑ – ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ και έχει στόχο να διαμορφώσει ένα νέο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο στην πόλη μέσα από συνέργειες που προωθούν τη μάθηση και την κοινωνική συνοχή.

Πληροφορίες: ΔΗ.Κ.Ε.Λ.Ηπείρου 96 – 98, τ. 2410 663085, 2410 661727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τηλ: 2410680205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here