Μικροί Κατασκηνωτές σε ρόλο Αρχαιολόγων!

305

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» οι μικροί «κατασκηνωτές» συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαχρονικού Μουσείου “H πόλη με τα κρυμμένα μυστικά” με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσουν βιωματικά πώς γίνεται μια επιστημονική ανασκαφή. Με την αμέριστη συμπαράσταση της προϊσταμένης κυρίας Σταυρούλας Σδρόλια και την επίβλεψη της αρχαιολόγου, κυρίας Ματίνας Παπαναστασούλη οι μικροί αρχαιολόγοι της κατασκήνωσης γνώρισαν όλα τα στάδια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου. Εσκαψαν συστηματικά και έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα, κράτησαν ημερολόγιο ανασκαφής και κατέγραψαν το υλικό, συγκόλλησαν τα θραύσματα και έμαθαν πώς συντηρούνται τα ευρήματα. Η δράση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με ειδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης που πραγματοποιήθηκε από την κυρία Κατερίνα Ζάχου.
Οι μικροί «αρχαιολόγοι» ενθουσιάστηκαν με τη μοναδική αυτή εμπειρία και υποσχέθηκαν πως θα επισκεφτούν ξανά το Διαχρονικό Μουσείο για να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Στη δράση συμμετείχαν 50 παιδια από την «Κατασκήνωση στην Πόλη» που λειτουργεί στο 4ο Δημοτικό σχολείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ανασκαφής έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μικρών κατασκηνωτών και βρίσκεται σε εξελιξη και σε Άλλα κατασκηνωτικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στον σταθερό πολιτιστικό – εκπαιδευτικό ιστό του Προγράμματος.

Μέσα από μεγάλες συνέργειες όπως η δραση με το Διαχρονικό Μουσείο “Η κατασκήνωση στην πόλη” δίνει το δικό της ξεχωριστό ψυχαγωγικό στίγμα στο καλοκαίρι των παιδιών.

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410 680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here