Μικροί κατασκηνωτές μαθαίνουν για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και του έναστρου ουρανού

363

Ουρανός και Γη συνδέθηκαν με ένα μοναδικό τρόπο για τα παιδιά του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη “ από την ΚοινΣΕπ “ Έναστρον” που συμμετείχε και αυτό το καλοκαίρι στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης. Η μελισσοκομία και η αστρονομία, δύο επιστήμες φαινομενικά ετερόκλητες, παρουσιάστηκαν στα παιδιά του 11ου δημοτικού σχολείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Κωνσταντίνου καθώς και στα παιδιά όλων των δομών έχοντας ως συνδετικό κρίκο τόσο την αγάπη και το σεβασμό για το περιβάλλον όσο και τους θεμελιώδεις νόμους της φύσης.

Μέσω της παρουσίασης του κόσμου των μελισσών και του κόσμου των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών, τα παιδιά της Κατασκήνωσης γνώρισαν μία νέα προσέγγιση στη διερεύνηση της θέσης του ανθρώπου στο σύμπαν καθώς και της σχέσης του με φυσικό περιβάλλον. Ακούγοντας το βουητό των μελισσών στην κυψέλη και παρατηρώντας τον καλοκαιρινό ουρανό, με την εξαιρετική βιωματική εμψύχωση του υπεύθυνου εκπαιδευτικών δράσεων κ. Γιώργου Μπιρσιάνη οι μικροί κατασκηνωτές διεύρυναν τους γνωστικούς ορίζοντές τους, μυήθηκαν στα μυστικά της μελισσοκομίας και της αστρονομίας και ανακάλυψαν νέους δεσμούς του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη” προσπαθεί να καλύψει ποιοτικά τις καλοκαιρινές προσδοκίες όλων των παιδιών με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες τους και να ενεργοποιήσει συνολικά όλες τις δεξιότητές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here