«Μετατρέπουν τη Λάρισα σε μαγνήτη πολέμου»

348

«Μετατρέπουν τη Λάρισα σε μαγνήτη πολέμου» κατήγγειλαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», για να αναγγείλουν την πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 14 Απριλίου στη Λάρισα, με συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία ΑΤΑ και θα κατευθυνθεί στην πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με βασικό αίτημα να αποδεσμευθεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης ανέφεραν χθες ότι: «Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε: Να φύγουν τα αμερικανικά DRONES από την πόλη μας και να μην εγκατασταθούν νέα, όπως τα GLOBAL HAWK.

Να μη γίνουν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στη Ν. Αγχίαλο αλλά και οπουδήποτε αλλού στην πατρίδα μας.

Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει στον ελληνικό λαό, μια εκτόνωση της ρευστής κατάστασης, που υπάρχει στα Βαλκάνια, ανέφεραν: «Δεν είναι τυχαίο που παράλληλα με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, προχωράνε τα σχέδια ένταξης χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενισχύεται η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Κιλκίς, αναβάθμιση στρατηγείου Θεσ/νικης), ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται οι εθνικισμοί και δημιουργούνται θερμές εστίες, με απώτερο στόχο την επαναχάραξη συνόρων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Στο περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η Ευρω-ΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ευρω-Ατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Δ. Βαλκάνια.

Είναι επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι λιμάνι σταθερότητας και ασφάλειας».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Δήμητρα Παπαστεργίου και τα μέλη Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Μιχάλης Βαγενάς, Δημ. Φωτιάδης, Απ. Παπανικολάου και Μαρία Φωτιάδη.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here