Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Ελεύθερα από τη Μεγάλη Πέμπτη

406

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται από αύριο Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και οι νέες αλλαγές που θα είναι σε ισχύ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως από αύριο Μεγάλη Πέμπτη επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, αλλά εντός περιφερειακής ενότητας.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες και το Πάσχα η μετακίνηση θα γίνεται με τα απαραίτητα έγγραφα και την αποστολή SMS στο 13033 ή στο 13032 σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί σε κατάστημα του λιανεμπορίου.

Σημειώνεται, πως για την μετάβαση στα καταστήματα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών (3) ωρών», ή η συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή η συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

Επίσης, το SMS στο 13033 είναι χωρίς χρέωση και πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις ανάλογες αιτιολογίες.

Θα λαμβάνουμε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here