Μεγάλο το ενδιαφέρον στο σεμινάριο για την ανάπτυξη του παιδιού από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα

204

Εισηγητές ήταν δύο εξαιρετικά έμπειροι και καταρτισμένοι επιστήμονες, η κα. Τζιμούλη Μαρία και ο κ. Συγκούνας Γιώργος.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία για τους φοιτητές Εργοθεραπείας του campus στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας) σεμινάριο με θέμα τη «Λειτουργική ανάλυση της τυπικής ανάπτυξης από την γέννηση έως τη σχολική ηλικία».

Πιο συγκεκριμένα, στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν με εξειδικευμένο και διεπιστημονικό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης των παιδιών, καθώς και θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, μέσα από σύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες μεθόδους. Επιπλέον, οι φοιτητές απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τις κινητικές, γνωστικές, επικοινωνιακές και συναισθηματικές ικανότητες που αναπτύσσουν σε κάθε έτος τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκαν και για συμπεριφορές που σχετίζονται με διαφορετικές διαγνώσεις (αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση κ.α.). Το σεμινάριο συνοδεύτηκε με προβολή βίντεο και διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας επιπλέον όψεις και εκφάνσεις της ανάπτυξης του παιδιού.

Εισηγητές του σεμιναρίου υπήρξαν δύο εξαιρετικά καταρτισμένοι επιστήμονες, η κα. Τζιμούλη Μαρία, Εργοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης από το University of Southern California (USC) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και με πλούσια εμπειρία στην αποκατάσταση παιδιών με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές, και ο κ. Συγκούνας Γιώργος, Ψυχολόγος, με εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ο οποίος διατηρεί κέντρο Ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για παιδιά με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές.

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτές προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και εφόδια στους φοιτητές, για να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στον κλάδο που επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικά στηρίγματα για την τοπική κοινωνία της Λάρισας.

 Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.                                                          

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας. Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here