Μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Τεμπών σχετικά με την «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2022-2023»

45

Έπειτα από την επίσκεψη του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη στις αρχές Ιουνίου στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος προσκόμισε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αντίστοιχο ψήφισμα των Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Συκουρίου, για τη λειτουργία όλων των τμημάτων προσανατολισμού Β΄και Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2022-2023, έγιναν αποδεκτά και είχαν θετική έκβαση. Σύμφωνα με την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζωής Μακρή (ΑΔΑ:6Α0Ω46ΜΤΛΗ-Λ4Γ) αποφασίστηκε η κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας των τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2022-2023. Επομένως, τα τμήματα Β΄ και Γ΄ Λυκείου, των Λυκείων Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου του Δήμου Τεμπών θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Με αποτέλεσμα οι μαθήτριες και οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στις ομάδες προσανατολισμού, δε θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας μεγάλες αποστάσεις και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης δήλωσε τα εξής: «Μετά από την εξαιρετική συνεργασία και τον γόνιμο διάλογο νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζωή Μακρή για τη γενναία και συνάμα ωφέλιμη και σημαντική απόφαση που έλαβε σχετικά με την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Β΄ και Γ΄ Λυκείου των Λυκειακών Τάξεων του Δήμου Τεμπών. Η συνεχής επικοινωνία της δημοτικής Αρχής με το Υπουργείο και η προσπάθεια για τη λύση του συγκεκριμένου ζητήματος έφερε καρπούς και είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κόπτση για τη θερμή υποδοχή και την κατανόηση που έδειξε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολούσε την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Τεμπών. Ακόμη, ευχαριστώ ολόψυχα την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βασιλική Ζιάκα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Νίκο Ζέρβα, για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία που έδειξαν σε ένα τόσο καίριο ζήτημα που αφορούσε τους μαθητές μας, τις οικογένειές τους και την εκπαιδευτική τους πρόοδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι αγωνίστηκαν από τη δική τους πλευρά, αλλά και συνεργάστηκαν άριστα και έμπρακτα με την δημοτική Αρχή σε αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα των μαθητών για την ομαλή εκπαιδευτική τους πορεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here