Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η Άννα Βαγενά

258

Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Φιλίππο Γκράντι συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Γκράντι σημείωσε πως «Η Ελλάδα έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος ως πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ».
Τάχθηκε κατά των κλειστών κέντρων κράτησης δηλώνοντας:
«Δεν είμαστε υπέρ της κράτησης, μιλάμε για ελεγχόμενα κέντρα και είμαστε στην διάθεσή σας για συμβουλές. Υπάρχουν περιπτώσεις κράτησης για άτομα που δεν αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες και θα πρέπει να επιστρέψουν. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος προβλέπει κράτηση μέχρι 36 μήνες, αυτό όμως πάει πέρα από το θέμα του ασύλου. Οποιαδήποτε άλλη μορφή κράτησης πέρα από αυτό δεν την συμβουλεύαμε. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος ελέγχου, αυτό καλύτερα είναι να συμβεί σε ελεγχόμενα κέντρα».
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να επιστήσει την προσοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης στο τι θα είναι τελικά αυτά τα κέντρα που εξήγγειλε ότι θα δημιουργήσει, θα είναι κέντρα κράτησης μετονομασμένα σε κέντρα ταυτοποίησης;
Ο κ. Γκράντι έκανε σημαντική αναφορά στην “τοξική πολιτική” ορισμένων κομμάτων στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού με σκοπό να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Αυτή η αναφορά, προκάλεσε την αντίδραση της κ. Βαγενά όταν είδε τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο να συνομιλεί με τον κ. Γκράντι.
Στο σημείο εκείνο η κ. Βαγενά παρενέβη λέγοντας: «Ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι γνωστός δημοσιογράφος που, εξελέγη βουλευτής χάρη ακριβώς σε αυτή την “τοξική πολιτική” που χρησιμοποιούσε για διάφορα ζητήματα, εναντίων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό-μεταναστευτικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here