Με το βλέμμα στο ψηφιακό μέλλον το Γ.Ν. Λάρισας

408

Με στόχο την πλήρη ανάπτυξη και ψηφιοποίηση της υφιστάμενης λειτουργικότητας του ιατρονοσηλευτικού φακέλου ασθενούς, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα παρεμβάσεις και συνεργασίες.
Μια ακόμη εποικοδομητική συνάντηση με παρουσίαση των νέων λειτουργιών που δύναται να εφαρμοστούν στο Γ.Ν. Λάρισας, έγινε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, μετά από πρόσκληση του Διοικητή Γρηγόριου Βλαχάκη και της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κας Ζήση. Εκπρόσωποι της Εταιρείας «Computer Solutions», που αποτελεί συνεργάτη όσον αφορά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών, αλλά και τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων ηλεκτρονικής επικοινωνίας των διαφόρων Τμημάτων στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, παρουσίασαν τις δυνατότητες των εφαρμογών τους που δυστυχώς θα έπρεπε να είχαν εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμοστεί στο Γ.Ν. Λάρισας.
Στα πλαίσια αυτά, εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών ( tablet, laptop, H/Υ ) έχει αρχίσει και διανέμεται στα Τμήματα του Γ.Ν. Λάρισας το τελευταίο διάστημα από το Τμήμα Πληροφορικής.
Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, Γρηγόριος Βλαχάκης, «Κεντρικός στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική επικοινωνία των συστημάτων του Νοσοκομείου, ώστε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για τον ασθενή στην οθόνη ενός tablet».
Τελικός στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η παροχή δυνατοτήτων επισκόπησης ιατρικών πληροφοριών, τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, σε κάθε περίπτωση που ο ασθενής επισκεφθεί το Φορέα, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα τις προηγούμενες μέρες, η Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας και ο Διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός με χαρά υποδέχτηκαν κλιμάκιο του Κέντρου Τεκμηρίωσης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.), το οποίο απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο κο Παντελή Μεσσαρόπουλο, τον Διευθύνων Σύμβουλο κο Χαράλαμπο Πλατή, το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κο Κωνσταντίνο Χαλκιά και την κα Παναγιώτα Σιδέρη, Διευθύντρια Πληροφορικής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα του Γ.Ν. Λάρισας να εγκαταστήσει τα συστήματα DRG και να ενημερωθεί για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της χώρας στο εν λόγω σύστημα.
Ο Διοικητής Γρηγόριος Βλαχάκης συμμεριζόμενος το όραμα του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. και θετικά διακείμενος απέναντι στην καινοτομία και τη διαφάνεια, αναγνώρισε τα θετικά που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος Κοστολόγησης ΣυΚΝΥ (Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών), όπως δυνατότητα ελέγχου παραγωγικότητας των Κλινικών και των Τμημάτων, κοστολόγηση ιατρικών υπηρεσιών, δυνατότητα περιορισμού λειτουργικού κόστους, παροχή ποιοτικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες κ.α. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κο Μεσσαρόπουλο για την παρουσία του κλιμακίου στο Νοσοκομείο και διαβεβαίωσε πως θα ενταθούν οι προσπάθειες ώστε το Γ.Ν. Λάρισας να είναι από τα πρώτα Νοσοκομεία της 5ης Υ.ΠΕ. που θα εφαρμόσουν νέο σύστημα κοστολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here