Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική ομιλία της αστυνομίας σε μαθητές δημοτικού 

449
  • Κεντρικός ομιλητής ήταν αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ενώ παρέστησαν και Αστυνομικοί της Γειτονιάς

Σήμερα (30-10-2018) το πρωί στη Λάρισα, σε αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σε μαθητές δημοτικού από τον Υ/Α’ κ. Αθανάσιο Σπανό του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας.

Βασικοί άξονες της ομιλίας ήταν ο ρόλος και η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατανομή των Υπηρεσιών της και οι αρμοδιότητες αυτών, καθώς και η αναφορά στον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Παράλληλα, έγινε μνεία στα οχήματα που έχει στη διάθεσή του το Σώμα για να επιτελέσει το καθήκον του, ενώ ξεχωριστό κομμάτι αποτέλεσε η επεξήγηση στους μικρούς μαθητές του ρόλου που καλείται να εκπληρώσει ο σύγχρονος αστυνομικός, αυτόν δηλαδή του φίλου, αρωγού και συμπαραστάτη.

Στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε ενώπιον 380 μαθητών όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου παρέστησαν και τρεις Αστυνομικοί της Γειτονιάς.

Με το τέλος της ομιλίας, οι μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του δημοτικού, παρόντων του διευθύνοντος συμβούλου των Εκπαιδευτηρίων, κ. Νικόλαου Ράπτη, της διευθύντριας κας Ευδοξίας Θεοχάρη και διδακτικού προσωπικού, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο μηχανές των Αστυνομικών της Γειτονιάς και ένα περιπολικό όχημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι στόχος τέτοιων πρωτοβουλιών και δράσεων είναι η ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here