Με επιτυχία η συμμέτοχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι

385

Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την επαγγελματική της παρουσία επέστρεψε από το Βελιγράδι η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ΙFT 2020”, που πραγματοποιήθηκε στη Σερβική πρωτεύουσα το διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου.
Στην 42η έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 συνεκθέτες, εκ των οποίων 250 ξένοι από 50 χώρες. Το ενδιαφέρον για τους Θεσσαλικούς προορισμούς ήταν μεγάλο και η κίνηση αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Στην έκθεση συμμετείχαν Φορείς και επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το Περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ειδικές μορφές τουρισμού και τα νέα τουριστικά προϊόντα που αναπτύσσονται στη περιοχή και αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, από τον θαλάσσιο τουρισμό, τον χειμερινό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον πεζοπορικό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό κά με αιχμή του δόρατος φυσικά τα υποβρύχια μουσεία της Θεσσαλίας σε Β. Σποράδες και δυτικό Παγασητικό.
Το παρόν στην έκθεση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για Μακεδονία – Θράκη) κος Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κος Χρήστος Μπουκώρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στη Σερβία κος Βασίλειος Προβελέγγιος.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Νούσιος ενώ συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Σοφάδων κος Σκάρλος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοφάδων κος Κωνσταντίνος Σακκάς, ο ειδικός σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Μετεώρων κος Σπύρος Νικολογιάννης με τον βοηθό συνεργάτη σε θέματα τουρισμού του Δήμου κο Μαργέλο Δημήτριο, το Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου κα Αγγελική Μαλαματένιου και πλήθος Θεσσαλών επαγγελματιών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού «Η Θεσσαλία φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό Σέρβων τουριστών για τους οποίους αποτελεί γνωστό και αγαπημένο προορισμό διακοπών. Οι τουρίστες αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς και η Θεσσαλία, η οποία αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ