Με 4,5 εκατ. ευρώ βελτιώνει το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

134

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκαταστάσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών στο Δήμο Ελασσόνας» προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση της επαρχιακής οδού που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης καθώς και βελτιώσεις σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

«Υπογράψαμε σήμερα μια σημαντική σύμβαση ενός χρήσιμου οδικού έργου που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των προϊόντων. Έχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και το Δήμαρχο Νίκο Γάτσα και ενώνοντας τις δυνάμεις δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάνοντας έργα ουσίας στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των συνανθρώπων μας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα αυτά υλοποιούνται μέσα από μια διαδικασία εξεύρεσης πόρων από έκτακτες ανάγκες. Γιατί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρηματοδοτείται ελάχιστα από το κεντρικό κράτος την τελευταία δεκαετία. Ευχαριστούμε τους Υπουργούς οι οποίοι ανταποκρίνονται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και μέσα από το πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών κάνουμε έργα χρήσιμα για τους πολίτες. Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας που αν και λίγοι σε αριθμό κάνουν πολλά. Δίνουμε το μήνυμα ότι με λίγα κάνουμε πολλά και όχι με πολλά, λίγα. Είμαστε επιφορτισμένοι με πολλές αρμοδιότητες χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας τονίζει τα εξής: «Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα καθώς διατίθεται για τις ασφαλτοστρώσεις του επαρχιακού και εθνικού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας ένα τεράστιο ποσό που δεν έχει ξαναδεί η περιοχή μας. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που τίμησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει. Δίνεται μια πολύ σοβαρή λύση στο θέμα της ποιότητας του οδοστρώματος σε όλο το Δήμο της Ελασσόνας».

Στην υπογραφή σύμβασης του έργου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων Στέλιος Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα:

 Συντήρηση – αποκατάσταση της Επαρχιακής Οδού 13 στο τμήμα που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης (Ομαδικός Αμπελώνας) με συντήρηση – ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίου για τον διαχωρισμό της μετακίνησης πεζών και οχημάτων και αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.
 Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με:
-άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση ερεισμάτων με απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, λιθορριπές και επιχωματώσεις σε θέσεις καθιζήσεων, καθαρισμό ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με τις υπό συντήρηση οδούς.
-εργασίες συντήρησης της υποδομής, καθαρισμού και ενίσχυσης των τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης, πτερυγότοιχοι οχετών, κοιτοστρώσεις γεφυρών) σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις ελιγμών και περιορισμένου πλάτους οδοστρώματος.
-εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου. Σε θέσεις που απαιτείται εξυγίανση μετά την αφαίρεση της υπάρχουσας ασφαλτικής στρώσης θα συμπληρωθούν στρώσεις οδοστρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here