Μάξιμος: «Καταργήστε τον νόμο Παρασκευόπουλου»

328

«Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις μαζικές αποφυλακίσεις εγκληματικών στοιχείων με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα τραγικά της λάθη. Για την “πρώτη φορά αριστερά” αυτό που προέχει είναι η προβολή των ιδεοληπτικών της εμμονών, σε πείσμα της πραγματικότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή σε σχετική του ερώτηση.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα που μας εστάλη, με τον εκτρωματικό νόμο Παρασκευόπουλου έχουν ευνοηθεί πλέον των 10.210 κρατούμενοι, εκ των οποίων 4.027 από την 01.01.2017 μέχρι τις 10.11 2017. Απ’ αυτούς 41 ήταν καταδικασμένοι για ανθρωποκτονία, 24 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 βιαστές, 39 για εγκλήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων, 30 για εγκλήματα κατά προσωπικής ελευθερίας, 320 για ληστείες. Δυστυχώς, δεν μας παρασχέθηκαν στοιχεία για το πόσοι υποτροπίασαν, μετά την αποφυλάκισή τους και τι παράνομες πράξεις έχουν τελέσει. Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να απολογηθεί για το πρωτοφανές άνοιγμα των πυλών των φυλακών σε κάθε κρατούμενο, μεταξύ αυτών και κάποιων που έχουν τελέσει, βαρύτατες εγκληματικές πράξεις, αποδίδεται σε μια παιδαριώδη έκθεση αριστερών ιδεών!

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που λάβαμε, πληροφορούμαστε ότι στις ελληνικές φυλακές κλείνονταν, μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και παρεμπιπτόντως και ποινικοί: ‘‘παραδοσιακά στη χώρα μας οι φυλακές αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τόπους κράτησης πολιτικών αντιπάλων και παράλληλα επιτελούσαν το έργο του εγκλεισμού των ποινικών κρατουμένων’’. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια καινοφανή θεωρία, η οποία αντικατοπτρίζει μάλλον το σωφρονιστικό σύστημα της περιόδου του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση.

Επιπλέον, μιλά συνεχώς για τον υπερπληθυσμό στις ελληνικές φυλακές, οι οποίες ‘‘εκβαρβαρίζουν’’ τους κρατούμενους, όπως υποστηρίζει, και θεωρεί ότι η “διαδεδομένη αντίληψη” ότι “η μακρόχρονη παραμονή και αχρήστευση στη φυλακή, ακόμα και σε άθλιες συνθήκες, είναι επαρκής απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, εκτός από ατελέσφορη είναι και βαθιά συντηρητική’’. Οπότε, προφανώς, η λύση για τον κ. υπουργό είναι όλοι όσοι τελούν εγκλήματα, για να μην ταλαιπωρούνται, και να μην ταλαιπωρούν και το κράτος που οφείλει να δημιουργήσει σύγχρονους και επαρκείς χώρους κράτησης, να μένουν ελεύθεροι. Πολλώ δε μάλλον που, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, οι κρατούμενοι γίνονται ‘‘εσωτερικοί εχθροί’’ και ‘‘αποδιοπομπαίοι τράγοι’’ που ‘‘συγκεντρώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα, αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα σημαντικά προβλήματα και αντικαθιστούν με λαϊκιστικές κορόνες τη διατύπωση σοβαρών πολιτικών προτάσεων’’.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν την οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες με το καταρρακωμένο αίσθημα ασφαλείας, που προκαλούν οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τάξη και δικαιοσύνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here