Μαθητές και νέοι της Λάρισας σε δράσεις για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

262
  • Σε εξέλιξη δράση ζωγραφικής μαθητών της πόλης με θέμα «Το Ποδήλατο που ονειρεύομαι»
  • «Πηγαίνω σχολείο με το ποδήλατο» – την Τρίτη 12 Απριλίου για όσους μαθητές το επιθυμούν
  • Παρουσίαση καινοτόμου προγράμματος Ποδηλατώ με ασφάλεια στην Λάρισα
  • Ποδηλατάδα στην Αρχαία Λάρισα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας την ερχόμενη Πέμπτη

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι πρόδρομες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της μεγάλης διοργάνωσης ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Μαθητές της πόλης καθώς και μέλη και φίλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις ενόψει του αγώνα. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, θα διεξαχθεί στην χώρα μας από τις 27 Απριλίου ως τη 1η Μαίου και  διεξάγεται σε 5ο ΕΤΑΠ, από την Κρήτη μέχρι και την Ηπειρο. Το 4ο ΕΤΑΠ  διεξάγεται το Σάββατο 30 Απριλίου στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να είναι η πόλη τερματισμού, ο οποίος θα γίνει μπροστά από το Μνημείο του Ιπποκράτη.

Στο πλαίσιο του ιδιαίτερα σημαντικού γεγονότος ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την  Cycling Greece που είναι ο φορέας διοργάνωσης του αγώνα, έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα τις εξής δράσεις για τις αμέσως επόμενες ημέρες:  

  1. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή ζωγραφιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Λάρισας με θέμα : “το ποδήλατο που ονειρεύομαι”. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ζωγραφιών είναι η 14 η Απριλίου. Οι ζωγραφιές την ημέρα του αγώνα (30/4) θα εκτεθούν στο πάρκο Αλκαζάρ και θα κληρωθούν 3 ποδηλατα από τον Δήμαρχο. 
  1. Την Τρίτη 12 Απριλίου καλούνται όσοι μαθητές επιθυμούν να μετακινηθούν με τα ποδήλατα τους στο σχολείο στέλνοντας το μήνυμα «Λάρισα πόλη του ποδηλάτου!!
  1. Την Τετάρτη 13 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος με “Ποδηλατώ με ασφάλεια στην Λάρισα” Στο βιωματικό με ποδήλατα μάθημα παρουσιάζουμε στους μαθητές της Δ’ τάξης του 26ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας την ενότητα οδική ασφάλεια στην μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου.

Ολες οι παράλληλες δράσεις του Δήμου είναι αφιερωμένες στον άδικο χαμό της τον περασμένο Νοέμβρη.

  1. Την Πέμπτη 14 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η δράση ¨Cycling in Ancient Larissa¨ – Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας με το ποδήλατο. Η δράση οργανώνεται από το Δημοτικό συμβούλιο Νεολαίας που μετέχει με ενθουσιασμό στην προετοιμασία για τον ΔΕΗ International Tour of Hellas. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΝ στο πλαίσιο της προώθησης της διοργάνωσης προτάθηκε η δημιουργία ενός promo video όπου θα συμμετέχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. 

Πιο συγκεκριμένα, «καλούμε τους νέους και νέες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, να πάρουν τα ποδήλατά τους και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας την Πέμπτη 14 Απριλίου να συμμετέχουν σε μια ποδηλατική ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της Λάρισας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και να συζητήσουμε για την ιστορία της πόλης μας αξιοποιώντας τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκτυο κατά την εφαρμογή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

 Δήλωσε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/VSky1uUtuuwpM3nVA

 Τόπος συνάντησης: Α’ Αρχαίο Θέατρο

 Ώρα συνάντησης: 17.45 (διάρκεια 2 ώρες) 

 Διαδρομή: Πλατεία Λαού, Πλατεία Μπλάνα, Τείχη Ιουστινιανού, Φρούριο (Μπεζεστένι, Λουτρό, Βασιλική Αγίου Αχιλλείου), Κοίτη Πηνειού, Β΄ Αρχαίο Θέατρο

 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 

Η φόρμα θα απενεργοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Υπεύθυνος της δράσης είναι ο κ. Χατιλάρης Παύλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here