Μαθήματα Πρώτων Βοηθειώνστα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων

219

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το Δίκτυο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) συνεργάζεται με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Λάρισας στο πλαίσιο κοινών δράσεων που καλλιεργούν στα παιδιά αξίες και δεξιότητες ζωής. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό επικεντρώνεται σε θέματα Πρώτων Βοηθειών που αφορούν κυρίως στην πρόληψη ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των καθημερινών μικροτραυματισμών (ρινορραγίες, διαστρέμματα, πληγές, τσιμπήματα) που συμβαίνουν στο σπίτι, στο σχολείο, στο παιχνίδι.

Η ένταξη του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών στα ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων έχει στόχο να ενημερώσει τα παιδιά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων για να λειτουργήσουν στη συνέχεια ως αναμεταδότες και πολλαπλασιαστές της γνώσης στις οικογένειές τους. Η παρουσίαση έχει διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα και η άριστη εμψύχωση και ενημέρωση των παιδιών πραγματοποιείται με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του Ε.Ε.Σ., κυρίας Χριστίνα Γιώτσα.
Η βασική εκπαίδευση των παιδιών πάνω στις Πρώτες Βοήθειες έχει τρίμηνη διάρκεια και θα ανατροφοδοτείται με βιωματικά εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στις έντεκα (11) δομές του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Δεξιότητες ζωής και ανθρωπιστικές αξίες καλλιεργούνται μέσα από το βιωματικό παιχνίδι με στόχο την υποστήριξη των παιδιών στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. «Μαθαίνω να προσέχω τον εαυτό μου και τους άλλους» είναι το μήνυμα της συνέργειας που απευθύνεται στα παιδιά μιας «Πόλης που Μαθαίνει”. Της πόλης μας.

Πληροφορίες για το ΔΙΚΤΥΟ ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. , Ηπείρου 96 – 98, τ. 2410 661 727 και 2410 663 085, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 14:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here