Μανώλης για πρόσφυγες στον Δήμο Τεμπών: Αν δεν φύγουν σε 48 μέρες, την 49η θα παραιτηθώ

833

Με βολές κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και τον αιφνιδιασμό των τοπικών κοινωνιών, με έντονη καχυποψία για τους “πολιτικούς που λένε ψέματα”, με προαναγγελίες παραιτήσεων αιρετών και με συμβολική κατάληψη του παράδρομου της εθνικής οδού στο Μακρυχώρι, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, που συγκάλεσε η δημοτική αρχή με αφορμή τη στέγαση περισσότερων των 80 προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής σε Αμπελάκια και Καστρί.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, από την οποία δεν έλειψαν οι ακραίες φωνές, ολοκληρώθηκε με μία απόφαση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού η δημοτική αρχή όπως και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν τη δική τους πρόταση, ενώ το τοπικό συμβούλιο Αμπελακίων αποφάσισε να παραιτηθεί εφόσον δεν γίνονται άμεσα οι διαδικασίες απομάκρυνσης των προσφύγων.

Tο συμβούλιο υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Μανώλη να γίνει συμβολική κατάληψη του δρόμου χθες βράδυ, με σκοπό να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα της αντίδρασης απέναντι στην απόφαση της Κυβέρνησης  να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στα δύο ξενοδοχεία για 48 ημέρες. Επιπλέον,  να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων στους δύο ξενοδόχους και τέλος να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, διαβεβαίωσε πως στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η δέσμευση για τη φιλοξενία των 48 ημερών, την 49η μέρα πρώτος εκείνος θα υποβάλει  την παραίτηση του.

Mειοψήφησε η πρόταση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κολλάτου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων σύμφωνα και με το αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αφού η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Αμπελακίων,  ζητά ομόφωνα την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από το χωριό και σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθούν οι κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο κύριο Μανώλη να σημειώνει πως “είμαι πολύ οργισμένος με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης” εστιάζονται στο γεγονός ότι με μία καταδρομική επιχείρηση έφεραν στα ξενοδοχεία εν αγνοία της τοπικής αυτοδιοίκησης τους πρόσφυγες.

Παρουσίασε επίσης στη συνεδρίαση επιστολή που του απέστειλε  ο γ.γ. του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής κ. Λογοθέτης, σύμφωνα με τον οποίο, όσοι μεταφέρθηκαν εκτάκτως στα ξενοδοχεία του δήμου Τεμπών διαθέτουν θετική απόφαση στην αίτηση ασύλου τους, είναι δηλαδή αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ενώ η μέγιστη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος θα είναι έξι εβδομάδες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here