Μ. Χαρακόπουλος: Οι«Γιέσμεν»της κυβέρνησης δεν είπαν ούτε ΕΝΑ όχι στους δανειστές!

720
  • Καθόλου εύκολη η αποδέσμευση ακινήτων δημοσίου από τουπερταμείο

«Αυτοί που ήταν κήνσορες, που με το παραμικρό έβγαιναν στα κεραμίδια, που σήκωναν πανό στην Ακρόπολη ότι δεν πωλείται φθάσανε στο σημείο να είναι τα υπάκουα παιδιά που υπογράφουν χωρίς αντίρρηση το οτιδήποτε τουςσέρβιρεη τρόικα, οι θεσμοί όπως τους μετονόμασαν. Πηγαίναν στο Χίλτον,βεβαίως,για να μην φαίνεται ότι γίνεται συζήτηση στα υπουργεία, και, ως άλλοι ‘γιέσμεν’ υπέγραφαν τα πάντα. Δεν ακούσαμε ποτέ ένα όχι».Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στονXFM94,3και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Καραμπάση.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για την συμπερίληψη του αρχαίου Θεάτρου Λάρισας στην λίστα των ακινήτων που παραδόθηκαν στουπερταμείο, ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «εδώ υπάρχει θα τολμούσα να το πωcolpogrosso. Προκειμένουνα περάσει τότε η σύνθεση τουυπερταμείου, του ΕποπτικούΣυμβουλίου, η κυβέρνησημας είπεότι3 Έλληνες θα είναι μέλη στο πενταμελές συμβούλιο και 2 μόνο θα είναιεκπρόσωποιτωνδανειστών.Πιο κάτω, όμως, στα ψιλά γράμματα φαίνεται ότι για να υπάρχει απόφαση τουΕποπτικούΣυμβουλίουδεν αρκεί απλή πλειοψηφία αλλά χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία,τουλάχιστον 4 ψήφοι στα 5 μέλη. Άρα χρειάζεται και η συναίνεση ενός εκ των δύο εκπροσώπων των δανειστών. Γι’ αυτό λέω ότι είναι φενάκη όλη αυτή η ιστορία της αποδέσμευσης ακινήτων του δημοσίου από το ταμείο». Και πρόσθεσε ότι έχει«καταθέσει και συγκεκριμένη ερώτηση στον κ.Τσακαλώτο,αναμένοντας να επιβεβαιώσει ή ναδιαψεύσειαυτά που διαβάζουμε».

Ποια είναι η τιμή γάλακτος στο ράφι;
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος λέγοντας ότι όταν ήταν υπουργός «παρουσιάστηκε τότε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως οι πλάκες τουΜωυσέως. Από 5 ημέρες πήγε η διάρκεια7 ημέρες. Μετην παραίτησήμου περιορίστηκε στις 7 από 11 που ήθελαν.Ότανκέρδισαν τις εκλογές,ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οκ. Αποστόλου,ενώπιον των κτηνοτρόφων έλεγε ότι θα επαναφέρει τη διάρκεια στις 5 μέρες και ότι θα την ονομάσει‘τροπολογίαΧαρακόπουλου’. Καιήλθαναυτοίστα πράγματα,και όχι μόνον δεν την πήγαν στις 5 μέρες,όχιμόνονδεν την κράτησαν στις 7,αλλάήταναυτοί πουαπελευθέρωσαν πλήρωςτη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.Σήμερα, η γαλακτοβιομηχανία ορίζει ό,τι αυτή νομίζει ως διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, εντός πολλών εισαγωγικών θα έλεγα εγώπλέον.Πράγματα που εμείς αντισταθήκαμε και δεν τα δεχθήκαμε,η κυβέρνηση που ήλθε τα υπέγραψε όλα και‘δεν άνοιξε και μύτη’. Κάποτε θυμάμαι ήταν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων η τιμή του γάλακτος στο ράφι. Πήγε κανείς σήμερα να κάνει ένα ρεπορτάζ αν έπεσε έστω και 5 και 10 λεπτά η τιμή του γάλακτος ή είναι η ίδια;».
Μάλιστα το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το ζήτημα το συζήτησε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,θέτοντας το ερώτημαστονεκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούςκ.Κοστέλο:«σας θυμάμαι άτεγκτους όταν υπήρχε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλακαιτην επέκταση διάρκεια ζωής του. Ήλθατε να δείτε αν έπεσε η τιμή του γάλατος στο ράφι ή όλα έγιναν επειδή είχατε λίμνες γάλακτος και βουνά βουτύρου στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης καιέπρεπενα αυξηθεί η διάρκεια ζωήςτους για να μπορούν να μετακινούνται , να εισάγονται μετά απόμέρες στις χώρες του νότου;».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλουστην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here