Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ανασφάλεια θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών!

416

«Πέραν της οικονομίας, στην ψήφο των πολιτών θα βαρύνει και το αίσθημα ανασφάλειας και η έξαρση της εγκληματικότητας, που οφείλεται στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η Ελλάδα των ανοιχτών θυρών έχει προ πολλού παρέλθει. Ποτέ άλλοτε, όμως, δεν υπήρξε τέτοια έξαρση ανομίας και εγκληματικότητας» την οποία απέδωσε «εκτός της έλευσης εγκληματικών στοιχείων με τις μεταναστευτικές ροές και την παγκοσμιοποίηση του εγκλήματος» σε «σειρά θεσμικών και αντικειμενικών εμποδίων που έθεσε η κυβέρνηση στο έργο της αστυνομίας». Ως τέτοια μνημόνευσε:
• Τον νόμο Παρασκευόπουλου με τις ευνοϊκές διατάξεις του οποίου αποφυλακίστηκαν πλέον των 12.500 φυλακισμένων!
• Την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες που έδωσε τη δυνατότητα στον Κουφοντίνα να παίρνει άδειες και να επιβραβεύεται με μετάθεση σε αγροτιές φυλακές!
• Τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ για το εμπόριο ναρκωτικών και τις εγκληματικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα στο πανεπιστήμιο και η προκλητική απάντηση του υπουργού Παιδείας να επιληφθεί αυτών “ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”…
• Την κατάργηση της Ομάδας ταχείας επέμβασης ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γιατί δυσκόλευε το έργο των μπαχαλάκηδων και κάθε είδους Ρουβίκωνα, που αντιμετωπίζουν με… στοργή και κατανόηση.
• Την αποδυνάμωση της Ομάδας ΔΙΑΣ και της εμφανούς πεζής αστυνόμευσης για να μην κατηγορηθούν δήθεν για αστυνομικό κράτος. Ωστόσο, τώρα ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με τα ΜΑΤ που θα καταργούσε!
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μιλούμε για ελευθερία και δημοκρατία, για κράτος δικαίου, χωρίς ασφάλεια του πολίτη». Επισήμανε ότι «για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι δέσμευση η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Η αστυνομία έχει τη δυνατότητα αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, την οποία θα διαθέτει η επόμενη κυβέρνηση».
Τον τομεάρχη της ΝΔ καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Γυφτόπουλος, ενώ τον προλόγισαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης και Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Νωρίτερα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ επισκέφθηκε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here