Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι εθνική προτεραιότητα

435

«Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, όταν μιλούμε για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση ως απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την οικογένεια, την τεκνογονία. Και σε δεύτερο βαθμό να συζητήσουμε για μια οργανωμένη, όχι ανεξέλεγκτη, μετανάστευση με τις προδιαγραφές που θα βάλουμε εμείς ως χώρα, με τις προδιαγραφές που θα βάλει η Ευρώπη ως ΕΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Τομέας Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με θέμα «Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε για τη δημογραφική κατάσταση της χώρας ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ οδυνηρή. Βλέποντας τα στοιχεία, το 1928, στην απογραφή που έγινε λίγα χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ο πληθυσμός της χώρας μας ήταν 6,5 εκατομμύρια. Και τότε στον εξ Ανατολών επιθετικό γείτονά μας, ο πληθυσμός ήταν 13,5 εκατομμύρια. Σήμερα, είμαστε μια γερασμένη χώρα με λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια και οι εξ Ανατολών γείτονές μας έχουν περάσει τα 80 εκατομμύρια -25 εκατομμύρια εξ αυτών είναι κάτω των 18 ετών. Το λέω για να αναδείξω μια πρώτη παράμετρο του δημογραφικού προβλήματος που είναι η εθνική παράμετρος. Μια χώρα έρημη στην ύπαιθρό της και γερασμένη, τι άμυνα μπορεί να έχει απέναντι σε έναν επιθετικό γείτονα;».
Στη συνέχεια το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε τους τομείς που πλήττονται από την δημογραφική συρρίκνωση, όπως είναι το ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας, η οικονομία και κάλεσε στην λήψη άμεσων μέτρων. Επιπλέον υποστήριξε ότι η αντιμετώπισή του είναι και «ζήτημα προτύπων και ζήτημα αξιακό. Ας αναρωτηθούμε και εμείς τι πρότυπα περνούμε στην ελληνική κοινωνία, τι εικόνες περνούμε από τα παιδικά τα σχολικά βιβλία μέχρι τις εκπομπές στην τηλεόραση».

Εντός τετραετίας η υλοποίηση του προγράμματος ΝΔ για το δημογραφικό!
Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η ΝΔ συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος και με εντολή του προέδρου της, του Κυριάκου Μητσοτάκη, μου ανέθεσε εκ μέρους της παράταξης να εισηγηθούμε σκέψεις και προτάσεις». Υπογράμμισε με έμφαση ότι «στηρίζουμε διαχρονικά την αξία της οικογένειας ως κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Και γι’ αυτό καταθέσαμε μια δέσμη 6 αξόνων για τη μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού, για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα θεσμικά, μέτρα για την αναστροφή της φυγής των νέων -το brain drain- για την υγιή γήρανση του πληθυσμού».
Συγκεκριμένα, είπε ότι η ΝΔ, μεταξύ άλλων, έχει εξαγγείλει:
• 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα,
• αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί,
• voucher 180 ευρώ, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών,
• πραγματικά ολοήμερα σχολεία,
• μέτρα για τις μεγάλες οικογένειες, πολύτεκνες και τρίτεκνες, όπως επάνοδο των επιδομάτων στα επίπεδα προ 2018, επανεξέταση των τεκμηρίων, αύξηση του αφορολόγητου για απόκτηση κατοικίας των πολύτεκνων, επέκταση του μέτρου για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και στις τρίτεκνες οικογένειες.
• σύσταση του γραφείου παρακολούθησης των δημογραφικών εξελίξεων στη βουλή,
• μέτρα για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων νέων παιδιών που έφυγαν στο εξωτερικό -την αναστροφή του λεγομένου brain drain.
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε ότι για «για τη ΝΔ η οικογένεια είναι στον βασικό πυρήνα της ιδεολογίας μας. Αυτά που λέει σήμερα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος είναι κοστολογημένα και θα γίνουν πράξη εντός της τετραετίας της επόμενης διακυβέρνησης της ΝΔ. Για εμάς η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι εθνική προτεραιότητα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/2ou9ZPPAqbw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here