Λιακούλη: «Ο πολιούχος μας Άγιος Αχίλλειος, μυροβλύτης των ψυχών μας»

158

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιώτατου κ.κ. Ιερώνυμου και πλήθος Μητροπολιτών, ιερέων και πιστών , παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ ακολούθως μετέβη στο χωριό Αχίλλειο του Δήμου Κιλελέρ , για να συνεορτάσει με κατοίκους , που επίσης γιορτάζουν τον πολιούχο τους .
Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, γιορτάζουμε φέτος τη μνήμη του Πολιούχου μας, Αγίου Αχιλλείου, μαζί με πλήθος κληρικών και πιστών. Μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, τη φετινή χρονιά συμμετείχαμε με λαμπρότητα, στην πάνδημη λιτάνευση της περιφοράς της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου, του Άγιου της πόλης μας, ενώ με χαρά μου βρέθηκε στο ομώνυμο του Αγίου μας χωριό Αχίλλειο, του Δήμου Κιλελέρ.
Είμαστε όλοι εδώ, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λάρισας, τιμώντας με ευλάβεια, τη συμπλήρωση των 41 χρόνων, από τον Μάιο του 1981, όπου με ενέργειες των τότε μακαριστών Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Σεβασμιώτατου Παντελεήμονα και Λαρίσης Σεβασμιώτατου Σεραφείμ, επέστρεψε το ιερό Λείψανο του Αγίου Αχιλλείου, στην επισκοπική του έδρα, 10 αιώνες μετά τη λαφυραγώγηση του ιερού λειψάνου του από τους Βούλγαρους.
Η τοπική μας Εκκλησία και η Λάρισα, στο πρόσωπο και την ιεροσύνη του Αγίου Αχιλλείου, του Μεγάλου Επισκόπου της πόλης μας, ο οποίος αρχιεράτευσε επί 35 συναπτά έτη με θέρμη, ζήλο και ταπεινοφροσύνη, ως το τέλος της ζωής του, αναγνωρίζει τον ¨φύλακα-προστάτη¨ της και τον σταθερό θρησκευτικό και πνευματικό της ταγό.
Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με τις αντιξοότητες και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αλλά και ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, την Χριστιανική Πίστη και τις παραδόσεις μας ως ¨πυξίδα¨ αξιών, να μας καθοδηγούν, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Σε αυτήν τη σπουδαία ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία της πόλης μας, η αθρόα προσέλευση του κόσμου καταδεικνύει την εσωτερική μας ανάγκη να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και κυρίως να έρθουμε σε επικοινωνία με το Θεό, τους τοπικούς Αγίους, τις ρίζες και τις παραδόσεις μας.
Χρόνια πολλά, με ευλογία και δύναμη, σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους και στους εορτάζοντες συμπολίτες μας.
Το μήνυμα του Αγίου μας, για Αγάπη, Αλληλεγγύη και Ομόνοια μεταξύ μας, πάντα , αλλά ιδιαίτερα φέτος, μας συγκινεί , μας εμπνέει, μας καθοδηγεί…».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here