«Λείπουν» σχολικοί φύλακες στη Λάρισα

334

Ευχάριστη η είδηση ότι στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται ότι περισσότεροι από 500 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι είχαν μπει σε διαθεσιμότητα και το 2014 και μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις, μπορούν να επιστρέψουν στους δήμους με αίτησή τους αλλά στη Λάρισα αυτό δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά αφού οι σχολικοί φύλακες που είχαν μεταταχθεί ήταν μόλις τρεις. Όπως παραδέχεται ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θωμάς Δαούλας, το θέμα της σχολικής φύλαξης είναι μεγάλη «πληγή». Σήμερα η Λάρισα έχει 25 – 26 σχολικούς φύλακες για 110 κτίρια.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν καλύπτεται με ημίμετρα. Τουλάχιστον το 40% των σχολείων παραμένει ακάλυπτο στη φύλαξη, Τουλάχιστον 150 σχολικοί φύλακες θα έπρεπε να εργάζονται για να μην υπάρχουν προβλήματα και πάλι δεν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε, καθώς ο νόμος προβλέπει φύλαξη σε 2 βάρδιες μέχρι τις 10 το βράδυ. Όλα γίνονται το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν η πολιτεία δεν ανοίξει περισσότερες θέσεις. Περιμένουμε και άλλα 8-9 άτομα με την κινητικότητα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» λέει ο κ. Δαούλας.

Ενδεικτική του προβλήματος που υπάρχει και με τις ώρες φύλαξης, είναι και η περίπτωση του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, που παρότι έχει δύο φύλακες, σε καθημερινή βάση, συνεχώς πέφτει «θύμα» βανδάλων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ούτε μία εβδομάδα δεν πέρασε από την τελευταία καταστροφική εισβολή στο σχολείο και χτες εκπαιδευτικοί και μαθητές, βρήκαν και πάλι την πόρτα του γυμναστηρίου παραβιασμένη και χτυπημένη.

 Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here